Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко - "неоригінальний", "неконструктивний" і "некоректний" опозиціонер

Середа, 17 квітня 2002, 17:53
Критика влади лідером блоку "Наша Україна" Віктором Ющенка свідчать про те, що він визначив для себе місце в опозиції і дав старт своєї президентської кампанії, заявив віце-прем'єр, один з лідерів блоку "За єдину Україну!" Володимир Семиноженко.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в середу у Києві він сказав: "Ці заяви, як мені здається, свідчать, що, по-перше, Віктор Андрійович замість того, щоб вибрати конструктивну роботу в напрямі консолідації парламенту та започаткувати його діяльність як ефективний механізм законотворчого процесу, визначив для себе роль як опозиції. По-друге, я думаю, що Віктор Андрійович дав вже старт своєї президентської кампанії, враховуючи його висловлювання на адресу влади".

Коментуючи заяви Ющенка про тиск влади на блок "Наша Україна", а також на політичні і громадські організації, що підтримали цей блок, віце-прем'єр зазначив, що це "неоригінальне продовження" тези про адмінресурс, "бо інших нових, свіжих ідей немає".

На питання, як подібні заяви зможуть вплинути на створення парламентської більшості на основі блоків "Наша Україна" і "За єдину Україну!", Семиноженко висловив думку, що при такому підході прискориться створення більшості, центром якого виступить блок "За єдину Україну!".

Віце-прем'єр також зробив прогноз, що, якщо лідер "Нашої України" буде і далі так діяти, то "це не поліпшить ситуацію з початком роботи парламенту".

Кажучи про можливість співпраці блоку "За єдину Україну!" з блоком Юлії Тимошенко, Соцпартією і Компартією при створенні парламентської більшості, Семиноженко зазначив, що його блок "ніколи не виключав можливості співпраці з будь-яким блоком в напрямі реалізації тієї програми, з якою переміг". Разом з тим він підкреслив, що співпраця з СПУ і БЮТ в справі створення стабільної парламентської більшості "неможлива" в зв'язку із заявами лідера соціалістів Олександра Мороза та Тимошенко на адресу блоку "За єдину Україну!". "Тому це вже рішення не блоку "За єдину Україну!", а рішення БЮТ і СПУ", - додав він.

Він також піддав критиці заяву Ющенка про необхідність введення пропорційної системи виборів в парламент. "Мені здається, що йде перекручення. Це політики і партії дуже хочуть пропорційних виборів, а люди хочуть бачити конкретного депутата, якого вибирають, щоб він відзвітував перед ними за дані під час виборчої кампанії обіцянки", - заявив віце-прем'єр.

Семиноженко також назвав "некоректними" висловлювання Ющенка на адресу нинішнього уряду. "Треба ще порівняти рівень професіоналізму різних блоків, і рівень популізму, який був під час уряду Ющенка, і зараз під час уряду Кінаха", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування