Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Буряк по-товариськи виграв у Чевадзе

Четвер, 18 квітня 2002, 11:08
Україна – Грузія – 2:1
Голи: Ребров 17, Бурдулі 70, Тимощук 90

Україна: Шовковський (Рева 52), Кормильцев (Максимов 57), Скрипник (Задорожний 57), Федоров, Ващук, Гусін, Шевченко (Шищенко 49), Тимощук, Зубов, Воробей (Скаченко 64), Ребров (Нагорняк 64).

Грузія: Гварамадзе, Кобіашвілі, Шашиашвілі, Рехвиашвілі, Саджая (Бурдулі 51), Амисулашвілі (Дараселія 83), Шекиладзе, Джамараулі (Кемоклідзе 78), Кавелашвілі (Дідава 46), Кінкладзе (Алексидзе 70), Деметрадзе (Ашветія 80)

Поглядаючи на годинник під час товариського матчу Україна-Грузія, головний тренер українців Леонід Буряк вже морально приготувався до нічиєї. І не дивно, 90 хвилин гри закінчилися. Так то воно так, але при переповненому стадіоні футболісти збірної України бажали лише перемоги, і це бажання було реалізоване точним ударом Тимощука головою в кут воріт воротаря гостей. 2:1 і перша перемога Буряка.

І вірно відзначив на прес-конференції Леонід Буряк, що гра за статусом була товариською, але не за подіями, що розгорталися на полі. Ні, в жодному випадку не йдеться про грубу гру футболістів. Хочеться відзначити саме напруженість, яка тривала до останніх хвилин.

Вже в стартовому складі Буряк здивував більшість, поставивши на правий фланг захисту Анатолія Тимощука, який на цій позиції, швидше за все, не грав і у дитинстві. Проте експеримент вдався. Більш того це підтвердив і забитий гол Анатолія, який встигав і у захисті, і в нападі.

Стосовно самої гри, то ідеальний варіант гри збірної України був у перші 17-ть хвилин гри. Коли здавалося вдавалося все: і комбінації, і швидкість була у українських футболістів, і відпрацьовували всією командою в захисті. Особливо в цьому плані виділявся Ребров, який моментами нагадував Реброва часів "Динамо". І закономірним результатом цього відрізку гри став красивий гол саме Реброва, який з кута штрафного майданчика точним та влучним ударом пробив Гварамадзе - 1:0.

Після забитого голу, і це вже стає поганою традицією, українці дещо заспокоїлися, хоча й володіли перевагою у першому таймі, і ігровою і територіальною. Варто відзначити і гру Шевченка, який був замінений на початку другого тайму і виглядав мляво та не впевнено. Але пояснення цьому дав на післяматчевій прес-конференції Леонід Буряк, який відзначив що у Андрія проблеми зі здоров‘ям і взагалі було не відомо чи він гратиме з грузинами.

 
 
Варто додати що в цій грі Шевченко вивів на гру збірну в ролі капітана. Проте насамперед про матч який в першому таймі закінчився перемогою українців 1:0. В другій 45-хвилинці тренер збірної Грузії Олександр Чевадзе напевно втлумачив своїм підопічним що втрачати нічого і після перерви вони заграли жвавіше, намагаючись створити небезпеку вже біля воріт Реви який вийшов на заміну. Попри все у грузинів виявилася чудова реалізація гольових епізодів, маючи лише один момент для того щоб забити гол за всю гру, яким вони до речі не скористалися, вони все таки розписалися у воротах українців, та ще як. Гол вийшов і красивим і дещо курйозним, і за словами Андрія Гусина в стилі Ван Бастена. Гравець гостей Бурдулія пройшовши по правому фланзі побачивши що дещо з воріт вийшов Рева запустив м’яч майже під поперечину, ось і все - 1:1. Забивши гол грузини дещо заспокоїлися, а даремно. Буряк змінив всю лінію нападу, випустивши "новачків" Нагорняка та Скаченка які після подачі кутових бомбардували ворота гостей ударами головою.

Проте те що не вдалося їм зробив Тимощук який після виконання штрафного Зубовим безвідпорно пробив головою в дальній від воротаря кут воріт 2:1, і Буряка можна вітати з першою перемогою якої команда цілком заслуговувала.

На післяматчевій прес-конференції Буряк не хотів робити якихось висновків, відзначивши що він задоволений спарингом з грузинами. Також він додав, що після кожного матчу коло кандидатів в збірну звужується. Тренер грузинів Олександр Чевадзе, поздоровивши свого товариша Буряка з перемогою, особливою балакучістю не відзначався. Додавши лише що в цій грі обидва наставники змогли перевірити футболістів перед відбірковими матчами до ЧЄ-2004 і це на його думку вдалося обом наставникам.

Фото з сайту fanat.com.ua

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування