Переговори між Ющенком та Литвином розпочалися

Четвер, 18 квітня 2002, 11:54
Переговори між лідерами виборчих блоків "За єдину Україну!" та "Наша Україна" Володимиром Литвином та Віктором Ющенком вже розпочалися. Про це повідомив у середу в інтерв'ю журналістам член координаційної ради блоку "За єдину Україну!" Сергій Тігіпко.

За його словами, все, що було потрібно зробити для підготовки цих переговорів, було зроблено (він проводив відповідну підготовку від блоку "За єдину Україну!", Роман Безсмерний - від блоку "Наша Україна"). Як сказав Тігіпко, після повернення з відпочинку до Києва Ющенка переговори повинні переходити в стадію, коли ними займаються перші особи блоків - "я не можу їх коментувати, але знаю, що вони вже почалися".

На думку Тігіпка те, якими будуть ці переговори, "залежить від доброї волі людей, які складають політичні виконкоми блоків".

Відповідаючи на запитання, чи не завадять переговорам заяви представників блоку "Наша Україна" щодо відставки уряду Анатолія Кінаха, щодо ініціювання питання про зміну 17 губернаторів тощо, Тігіпко відповів, що "ми весь час один з одним конфліктуємо".

Він підкреслив, що хотів би дочекатись тих часів, коли всі демонструватимуть конструктивізм. "Якщо вони ще не провівши переговорів щодо програмних засад більшості, не побачивши один одного в практичних діях, робитимуть подібні заяви - це не кращий випадок", сказав Тігіпко.

За його словами, кожен робить свій крок, але необхідно розуміти, що та ситуація, яка на сьогодні склалася в Україні, в тому числі з місцевими адміністраціями, багатьох не задовольняє. Але вирішуючи питання щодо змін, необхідно думати, чи піде це на користь Україні, підкреслив він. Тігіпко переконаний, що якщо блоки конфліктуватимуть і не зможуть домовитись - це лише погіршить ситуацію.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування