Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Деркачу-ст. потрібна охорона. Він забагато знає про Ірак

Четвер, 18 квітня 2002, 12:21
Голова слідчої комісії парламенту по розслідуванню справи Гонгадзде Олександр Жир заявляє, що екс-голова Служби безпеки України Леонід Деркач "має повну інформацію про події, пов'язані з постачанням зброї в Ірак".

На прес-конференції у Києві в четвер Жир заявив, що загиблий в березні голова "Укрспецекспорта" Валерій Малєв був не єдиною людиною, яка володіє інформацією про ніби нелегальне постачання зброї Україною в Ірак. У зв'язку з цим він зазначив, що Деркачу необхідно надати "посилену охорону", оскільки він також має інформацією про це.

Жир ще раз підтвердив свою упевненість в тому, що загибель Малєва не була випадковою. За його інформацією, за три дні до загибелі голови "Укрспецекспорта" "адміністрація президента мала інформацію про наявність в комісії епізодів записів про постачання зброї".

Як повідомлялося, в світовій пресі пройшла інформація про ніби нелегальний продаж озброєнь Іраку з боку України і причетність до неї президента країни Леоніда Кучми.

На минулому тижні перед Великим Журі в суді американського міста Сан-Франциско виступив зі свідченням колишній офіцер охорони президента України Микола Мельниченко, який представив записи, ніби зроблені в кабінеті Кучми, з розмовою українського президента з нещодавно загиблим в автокатастрофі генеральним директором компанії "Укрспецекспорт" Малєвим. У цій розмові президент ніби наказує Малєву продати Іраку за $100 млн. установки "Кольчуга".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування