Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шкіль буде в парламенті разом з Тимошенко. Замість нього УНА втратить Коваленка та Тиму?

Четвер, 18 квітня 2002, 15:42
Провідник УНА Андрій Шкіль увійде до фракції Блоку Юлії Тимошенко та в якості народного депутата буде робити все можливе, щоб звільнити з Лук'янівського СІЗО усіх іншіх "унсовців", які проходять за справою "9 березня". Про це Шкіль розповів журналістам під час прес-конференції в четвер.

Так, зокрема, народний депутат зазначив, що процес за справою "9 березня" є "політичною справою", тому "так до нього й треба ставитися". Шкіль не бачить "реальних чи кримінальних перспектив" цієї справи. Він зазначив, що робитиме все можливе, щоб "звільнити хлопців з Лук'янівки". "Я не буду давати спокійного життя народним депутата", сказав він.

Відповідаючи на питання журналістів про поточну ситуацію, що склалася з УНА-УНСО, Шкіль зазначив, "є одна УНА, я - провідник, як був, так і залишаюся". Свою роль в Українській національній асамблеї він пояснив тим, що як провідник він несе відповідальність за хлопців в СІЗО, за тих, хто працював на його 121-му окрузі, за тих, хто входить до УНА. "Я провідник, бо я проважу", сказав він.

Шкіль відмовився коментувати стосунки з іншими лідерами УНА Едуардом Коваленком та Юрієм Тимою, сказавши, що "про безкінечно малі величини коментувати" не буде. Втім, він зазначив, що майбутній з'їзд УНА "проставить всі крапки" та що на ньому він підтримає ініціативу Одеської обласної організації щодо цих осіб.

Щодо своєї роботи в парламенті цього скликання Андрій Шкіль зазначив, що "співпрацюватиме з опозиційними силами", зокрема з Блоком Юлії Тимошенко. Відповідаючи на уточнююче питання журналістів, він зазначив: "Звичайно, що це означає, що я увійду до фракції [БЮТ], це питання майже вирішене". Він також зазначив, що співпрацюватиме по відповідних питаннях з іншими політичними силами.

Шкіль також підкреслив, що хотів би, аби відбулося "об'єднання трьох структур –"Нашої України", Блоку Юлії Тимошенко та СПУ Мороза". Тоді "з цим парламентом будуть рахуватися усі", зазначив він.

Крім того, відповідаючи на питання журналістів, чи можуть з нього зняти депутатську недоторканість, Шкіль відповів, що "можуть, але жодних підстав немає", адже криміналу в справі "9 березня" немає.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголосили ракетну небезпеку, є загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
22:02
відео, оновленоНетверезий голова райдержадміністрації Броварів збив чотирьох людей
Усі новини...