Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Обвинувачення щодо продажу зброї Іраку не пов'язані з турне Кучми країнами Близького Сходу - МЗС

Четвер, 18 квітня 2002, 17:31
Заступник держсекретаря Міністерства іноземних справ України Володимир Єльченко не пов'язує активізацію обвинувачень на адресу України в незаконному продажу зброї Іраку з майбутнім візитом глави держави Леоніда Кучми на Близький Схід і знову заявляє про неможливість такої операції.

"Я можу додати як колишній представник Ради безпеки ООН, віце-голова комітету 661, такого жорсткого режиму, який існує та існував відносно Іраку, ніколи з боку ООН не було" по відношенню до інших країн, сказав Єльченко в четвер у Києві на брифінгу.

За його словами, "такої кількості моніторингів, інспекції, інспекторів, митників, всяких інших інспекцій, які знаходяться як вздовж всіх кордонів, так і в усіх аеропортах, починаючи з Багдада немає ні в одній країні", - підкреслив він, відзначивши неможливість постачання зброї в цю країну.

На його думку, за рівня контролю за дотриманням санкцій відносно Іраку "проникнути крізь все це ні технічно, ні фізично неможливо". "Тому все це безпідставне (обвинувачення України - ІФ)", - підкреслив Єльченко.

Президент України Леонід Кучма неодноразово заявляв, що Україна не постачала зброю в країни, відносно яких діє міжнародне ембарго.

У кінці квітня президент Кучма здійснить турне країнами Близького Сходу, в ході якого відвідає Сирію, Ліван і Йорданію.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування