Зварич хоче посадити винних у організації заколоту в окрузі №90

Четвер, 18 квітня 2002, 18:46
Народний депутат Роман Зварич збирається звернутися в Генпрокурттуту з проханням про порушення карної справи за двома статтями карного кодексу України - службова фальсифікація і порушення виборчого законодавства.

У четвер Верховний суд України визнав дійсними вибори в одномандатному виборчому окрузі 90 в Івано-Франківській області, де переміг кандидат від блоку "Наша Україна" Роман Зварич.

У інтерв'ю журналістам після прийняття цього рішення Верховним судом, Зварич зазначив, що в ході судового засідання був встановлений факт фальсифікації скарги Богдана Кандюка, на основі якої було прийняте рішення ЦВК про визнання виборів в 90-му окрузі недійсними. "Скарга була написана ним (Б.Кандюком - ІФ) під жорстким тиском з боку керівництва Соціал-демократичної партії (об'єднаної) в Івано-Франківській області", - заявив він.

Народний депутат також вважає, що Генпрокуратура має всі підстави порушити кримінальну справу за статтею 157 Карного кодексу України - втручання у виборчий процес з метою перешкоди волевиявленню громадян. "Той факт, що дев'ять виборчих дільниць в окрузі так і не почали роботу в день виборів, підпадає під дію цієї статті. Це все дає мені підстави звертатися в Генпрокуратуру", - підкреслив Роман Зварич.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування