Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сергій Шолох вимагає від "гаранта Конституції" припинити тиск на незалежних журналістів

Четвер, 18 квітня 2002, 19:05
Генеральний директор радіостанції "Континент" Сергій Шолох звернувся до президента України Леоніда Кучми з відкритим листом, в якому вимагає припинити "процес знищення незалежних журналістів та ЗМІ України, який відбувається за активної діяльності ворога преси № 2 Бориса Холода і 20 номера від партії КПУ "товарища" Потебенька".

В своєму листі Шолох нагадує, що "за останні роки були викрадені і вбиті: колишній керівник інформаційної служби радіо "Континент" Георгій Гонгадзе, мій колега, Ігор Александров і багато інших". "Натепер безпідставно заарештований і утримується під вартою ведучий програми радіо "Континент" "Скандали тижня" та головний редактор газети "Свобода" Олег Ляшко у Черкаському СІЗО", говориться в зверненні. Згадує Шолох й ситуацію, що склалася навколо телеканала "ЮТАР", який позбавлено мовлення за рішенням Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

"Я, як громадянин незалежної держави України, Сергій Шолох, вимагаю від Вас як від гаранта Конституції вжити невідкладних дій щодо припинення безпрецендентного тиску на журналістів та ЗМІ, гарантій об'єктивного розслідування справ вбивств Гонгадзе, Александрова, а також невідкладного, аргументованого спростування звинувачення в продажі зброї керівництвом моєї країни країнам-ізгоями", йдеться в листі.

Сергій Шолох нагадує про демократичні принципи, проголошені Україною на початку 90-х, проте вважає події останніх років, на його думку, викликають "глибоке розчарування в щирості проголошених принципів серед багатомільйонної аудиторії слухачів радіостанції "Континент", яку я маю честь очолювати".

"Я сподіваюсь, що на цей лист буде відповідна дійова реакція з Вашого боку, як гаранта Конституції", закінчується лист.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування