Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Відмовивши ФБРівцям, Потебенько підставив під санкції всю Україну

Четвер, 18 квітня 2002, 22:01
Мирослава Гонгадзе вважає, що українська Генеральна прокуратура, запросивши представників ФБР і не погодившись співпрацювати з ними, практично порушила домовленості між двома країнами. Тим самим відомство Потебенька ще раз публічно і юридично зафіксувала своє небажання і неспроможність відкрито розслідувати вбивство Георгія Гонгадзе, пояснила вона, виступаючи на брифінгу у Вашингтоні.

За словами Мирослави Гонгадзе, згідно з договором про правову допомогу між США та Україною та українського кримінального законодавства, представники ФБР, які прибули допомогти в розслідуванні справи, "за своїми правами та обов’язками прирівнюються до українських слідчих".

Вона також повідомила, що "на початку літа цього року державний департамент США має зробити звіт по просуванню у розслідуванні злочину скоєного проти Георгія Гонгадзе".

"Прогрес і прозорість у розслідуванні справи Гонгадзе є умовою, зафіксованою в резолюції американського Конгресу щодо надання Україні донорської фінансової допомоги на 2002 рік. Відмова від прозорого розслідування з боку Генеральної прокуратури України не тільки заважає у повному розслідуванні справи, а й може закрити Україні можливість отримання необхідної фінансової допомоги", - пояснила Мирослава.

"За неефективне розслідування і за знущання та тортури над потерпілими представники Генеральної прокуратури будуть відповідати перед Європейським судом з прав людини", - заявила Мирослава Гонгадзе.

Інститут масової інформації

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...