Омельченко поки залишив Шовкуна без посади

П'ятниця, 19 квітня 2002, 12:11
Глава Київської міської адміністрації буде мати 9 заступників. Мер міста, який оголосив про це в п'ятницю, Олександр Омельченко охарактеризував структурно-кадрові рішення як "початок формування виконавчого органу Київської міської ради - Київської міської держадміністрації".

Глава адміністрації Києва Олександр Омельченко на апаратній нараді в п'ятницю повідомив, що підписав розпорядження, згідно з яким будуть введені дві посади перших заступників глави адміністрації та сім заступників.

Омельченко також повідомив, що 16 квітня він підписав розпорядження про реорганізацію двох структур міської адміністрації - головного управління економіки і головного управління продовольчих ресурсів (їх очолювали, відповідно, Ігор Шовкун та Юрій Росада - ІФ).

На базі цих двох управлінь створене головне управління економіки і ринкових відносин. Начальником цієї структури і одночасно заступником глави міськадміністрації призначений Росада.

Омельченко також повідомив про призначення двох заступників глави адміністрації - Олександра Яковенка, якого призначено начальником головного управління з питань внутрішньої політики, і Валерія Кир'яна, якого призначено начальником головного управління промислової політики.

Яковенко до цього був радником київського міського голови, під час виборчої кампанії він очолював виборчий штаб партії "Єдність", лідером якої є Омельченко.

Омельченко зараз суміщає в одній особі три посади - глави Київської міської адміністрації (призначається президентом - ІФ), голови Київради (обирається депутатами Київради) та міського голови Києва (обирається мешканцями міста).

Під час виборчої кампанії після заяви Омельченко про намір піти у відпустку на час виборчої кампанії президент країни Леонід Кучма своїм указом задовольнив його прохання і призначив в.о. глави адміністрації його заступника Шовкуна. Однак незабаром Омельченко передумав, і Шовкун так і не став в.о.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування