Верховний суд підтвердив депутатство Грача

П'ятниця, 19 квітня 2002, 12:46
Верховний суд України задовольнив скаргу голови Верховної Ради Криму минулого скликання Леоніда Грача на судове рішення про зняття його з реєстрації кандидатом в депутати парламенту автономії на виборах, які відбулися 31 березня.

Таке рішення оприлюднила в п'ятницю по закінченні розгляду скарги судова палата з громадянських справ Верховного суду України.

"Задовольнити касаційну скаргу, скасувати рішення", - говориться в рішенні судової палати Верховного суду.

Як повідомлялося, 25 березня Центральний суд Сімферополя ухвалив рішення про зняття кримського спікера з реєстрації за скаргою довіреної особи одного з кандидатів в депутати кримського парламенту по цьому ж округу. 29 березня кримський спікер оскаржив це рішення в апеляційному суді Криму. У цей же день апеляційний суд Криму підтвердив рішення місцевого суду Центрального району про зняття Грача з реєстрації і залишив його в силі.

30 березня кримський спікер Грач направив касаційну скаргу в Верховний суд України з проханням відмінити рішення місцевого суду Сімферополя і апеляційного суду Криму. Верховний суд України прийняв її до розгляду і зміг розпочати розгляд після того, як матеріали справи надійшли з апеляційного суду Криму.

Інтерфакс-Україна-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News