Грача знову можуть позбавити кримського депутатства

П'ятниця, 19 квітня 2002, 16:11
23 квітня місцевий суд Центрального району Сімферополя буде розглядати питання про визнання недійсними виборів в кримський парламент в окрузі №25, де раніше балотувався кримський спікер Леонід Грач, знятий з реєстрації кандидатом за рішенням Центрального місцевого суду міста.

Зі скаргою в місцевий суд з приводу визнання недійсними виборів звернулася кандидат в депутати по цьому округу, президент Чорноморської телерадіокомпанії Тетяна Красікова, по скарзі довіреної особи якої суд прийняв рішення зняти з реєстрації спікера.

Як повідомила в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна сама Красікова, вона звернулася 10 квітня в місцевий суд Центрального району Сімферополя зі скаргою на бездіяльність окружної виборчої комісії №25 і зажадала визнати вибори в цьому окрузі недійсними, оскільки на момент голосування 31 березня діяло рішення суду про зняття Грача з виборів.

У той же час окружна виборча комісія не виключила прізвище кримського спікера з бюлетеня для голосування. І, таким чином, виборці в цьому окрузі були введені в оману і голосували за Грача.

Ще один кандидат в депутати по виборах в кримський парламент у виборчому окрузі №25 Сімферополя Олександр Форманчук не вважає, що після рішення Верховного суду України, яке задовольнило скаргу кримського спікера Леоніда Грача, вибори в цьому окрузі будуть визнані дійсними.

У інтерв'ю журналістам в Сімферополі в п'ятницю Форманчук зазначив, що якби рішення Верховного суду України відбулося до 31 березня, тобто, до моменту голосування, то тоді можна було б вести розмову про визнання виборів в 25-ому окрузі дійсними.

"А оскільки 31 березня не було подібного рішення, то найбільше, на що Грак може претендувати, це на повторну участь у виборах", які, згідно із законодавством, мають пройти не пізніше, ніж через 3 місяці після дня виборів.

Згідно із законом про вибори депутатів кримського парламенту, якщо кандидат знятий з реєстрації судом, то він не може 4 роки брати участь у виборах в Верховну Раду Криму.

Як повідомлялося, 31 березня на виборах в Верховну пораду Криму Грач, прізвище якого, незважаючи на рішення, не було викреслене з бюлетенів, набрав більшість голосів в 25-му окрузі Сімферополя.

У п'ятницю Верховний суд України задовольнив скаргу Грача на зняття з реєстрації його кандидатури на виборах в Верховну Раду.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Верховний суд підтвердив депутатство Грака

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування