Грач іде у президенти. Симоненку доведеться змиритися

П'ятниця, 19 квітня 2002, 16:37
Спікер кримського парламенту минулого скликання Леонід Грач заявляє про намір балотуватися в 2004 році на посаду президента України.

"Мої слова залишаються в силі", - сказав Грач на прес-конференції у п'ятницю в Києві, коментуючи на прохання журналістів свої попередні заяви про намір претендувати на посаду глави держави.

Екс-спікер підкреслив, що його президентські амбіції є однією з причин тих проблем з реєстрацією кандидатом в депутати кримського парламенту, які виникли у нього в ході виборчої кампанії.

На його думку, поява кандидата на посаду президента за 3-4 місяці до виборів "є показником низької політичної культури" в Україні. Грач упевнений, що заявляти про президентські амбіції треба за кілька років до виборів.

У той же час екс-спікер відзначив той факт, що більшість регіональних лідерів в Україні - фігури, які призначаються, що не дає їм можливості "політично розкритися". "А то підстрижуть голову, добре, якщо налисо, а то під саму шию", - напівжартома сказав Грач.

Відповідаючи на питання журналістів про те, в якій якості він збирається претендувати на посаду президента країни, якщо лідером Компартії є Петро Симоненко, Грач сказав: "Домовимося (з Симоненком), не турбуйтеся".

Кажучи загалом про відносини всередині КПУ, зокрема, між Грачем і Симоненком, кримський екс-спікер підкреслив, що "розбрату між Грачем і Симоненком ніхто не дочекається".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування