На ринку Нікополя вибухнула граната. Одна людина в критичному стані

П'ятниця, 19 квітня 2002, 16:50
Десятеро осіб постраждало внаслідок вибуху гранати на центральному ринку в місті Нікополь, один з потерпілих потребує термінового хірургічного втручання.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в обласному управлінні Міністерства з надзвичайних ситуацій України, вибух прогримів в п'ятницю о 13.15 на центральному ринку, розташованому по вул. Металургів, 8.

За неперевіреними даними, граната типу РГД підкинули в сумку, після чого, особи, що її підкинули, зникли. За попереднім даними, зловмисники затримані працівниками міліції.

Один з потерпілих внаслідок вибуху гранати на центральному ринку Нікополя з проникаючим пораненням ока доставлений в Дніпропетровськ для проведення термінової операції.

Як повідомив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" головний лікар першої Нікопольської міської лікарні Олександр Бевз, усього в лікарню після вибуху було доставлено 10 осіб.

Сім з них з легкими пораненнями грудної клітки, шиї та нижніх кінцівок отримали допомогу в лікарні амбулаторно, після чого "вони розійшлися по домівках".

Дві особи з численними пошкодженнями тіла госпіталізовані в хірургічне відділення цієї лікарні. У одного з них пошкоджена нирка, однак стан його здоров'я оцінюється як задовільний і не вимагає хірургічного втручання.

У випадку, якщо це була граната РГД-5, то дальність розльоту осколків складає близько 15-20 метрів. Загальна вага гранати із запалом 400 гр. Заряд - тротил масою 110 грам.

Ручна граната РГД-5 відноситься до протипехотних осколкових ручних гранат дистанційної дії наступального типу. Граната вибухає через певний час після того, як висмикнуто чеку і відпущено важіль - 3,2-4,2 сек.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...