Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грача зареєстрували депутатом кримського парламенту

П'ятниця, 19 квітня 2002, 18:16
У п'ятницю на засіданні Виборчої комісії Криму, на якому уперше за два місяці зібрався весь склад виборчкома, було прийнято рішення про визнання повноважень Леоніда Грача як депутата Верховної ради Криму. Рішення було прийнято 8 голосами з 15 при гострому небажанні голови виборчкому Івана Полякова. Він наполягав на тому, аби комісії була надано рішення Верховного суду України. Але для більшості виборчкому виявилося досить повідомлення в пресі.

Виступаючи на засіданні Виборчкому, голова окружної комісії № 25 Олександр Гуцаленко повідомив, що в п'ятницю відбулося засідання окружкому, на якому були присутніми 12 осіб з 18, і 11 з них визнали Грача переможцем на виборах (окружком № 25 за весь час свого існування в п'ятницю зібрався в перший раз).

За підсумками виборів Грач набрав 3 790 голосів, його найближчий суперник Тетяна Красікова має результат 947 голосів (в окрузі 13 605 виборців, але взяли участь у виборах лише 38 %).

Як відомо, 25 лютого місцевий суд Центрального району Сімферополя відмовив Леоніду Грачу в реєстрації кандидатом в депутати Верховної ради Криму. 29 березня Апеляційний суд Криму підтвердив це рішення. У п'ятницю ВСУ задовольнив скаргу Грача на дії суду першої інстанції. Незважаючи на це, окружком № 25 не викреслив прізвище Грача з виборчого бюлетеня.

Один з суперників Грача Тетяна Красікова вже вжила заходів щодо визнанням виборів по цьому округу недійсними. 10 квітня вона звернулася з відповідним позовом в місцевий суд Центрального району Сімферополя. Його засідання призначене на 23 квітня.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування