Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жир може стати народним депутатом. Місяці через три

П'ятниця, 19 квітня 2002, 19:25
ЦВК України в п'ятницю визнав недійсними вибори у 35-му одномандатному окрузі Дніпропетровської області.

На засіданні в п'ятницю член комісії Василь Співак нагадав, що до ЦВК надійшла скарга Олександра Жира, який балотувався в цьому окрузі, про визнання виборів недійсними. До скарги Жир додав 92 протоколи. У 55 з них ЦВК виявив розходження даних з даними протоколів, поданих окружною виборчою комісією.

Співак зазначив, що у зв'язку з порушеннями закону про вибори, які мали місце при підрахунку голосів та складанні протоколів дільничих виборчих комісій, ЦВК дійшла висновку, що неможливо з достовірністю визначити результати виборів на 25 дільницях з 92 дільниць 35-го округу.

Він нагадав, що за рішенням Верховного суду були визнані недійсними вибори на 8 дільницях цього округу.

Таким чином, зазначив Співак, на 25% виборчих дільниць неможливо з достовірністю визначити результати виборів. У зв'язку з цим згідно з виборчим законодавством ЦВК може визнати вибори недійсними.

Крім того, сказав він, підлягають скасуванню постанови 35-го окружкома від 9, 17 і 18 квітня, що стосуються результатів виборів.

Коментуючи прийняте рішення ЦВК, лідер партії "Реформи і порядок" Віктор Пинзеник заявив, що воно буде оскаржуватися у Верховному суді, зазначивши, що ЦВК "вийшла за межі рішення Верховного суду".

Як повідомлялося, Верховний суд України 15 квітня зобов'язав ЦВК визнати вибори в 35-му одномандатному окрузі такими, що відбулися. Суд також зобов'язав окружком провести перерахунок голосів на 8 дільницях округу, в яких були виявлені порушення в ході підрахунку голосів.

Жир оскаржив постанову Центрвиборчкому від 7 квітня 2002 року в частині відмови ЦВК визнати вибори в 35-му окрузі недійсними, а також рішення зобов'язати окружну виборчу комісію провести уточнення даних протоколів дільничих виборчих комісій, на підставі чого ухвалити нове рішення про результати виборів в цьому окрузі.

Своєю постановою ЦВК відмінив постанову окружкому про результати виборів в 35 окрузі, де переможцем визнаний Віктор Драчевський, і зобов'язав окружком провести перевірку протоколів дільничих комісії і протоколів, наданих Жиром, і на підставі цієї перевірки ухвалити рішення про результати виборів.

Інтерфакс-Украина-Вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування