Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кінах: обвинувачення в поставках "Кольчуги" недостатньо аргументовані. Проте з політичним підтекстом

Субота, 20 квітня 2002, 15:22
Український уряд розглядає обвинувачення в поставках системи "Кольчуга" в Ірак як "недостатньо аргументовані докази", а також як "складову дуже жорсткої конкуренції на ринку озброєнь, зокрема, з певним політичним підтекстом", заявив прем'єр-міністр Анатолій Кінах.

"Я дозволю собі не розширювати цей висновок", - заявив Кінах в суботу у Києві в інтерв'ю журналістам західних інформагентств.

У зв'язку з цим прем'єр погодився з думкою журналістів, що українській державі необхідно "не тільки обмежуватися заявами про непричетність України (до цього або іншого забороненого в світі постачання військової техніки - ІФ), але і ще більш узгоджено, більш відкрито працювати в цих питаннях з міжнародними структурами".

"І я думаю, що ми запропонуємо в цьому відношенні ряд конкретних заходів з тим, щоб в жодному разі не допустити, щоб це питання знизило рівень довіри до України, як надійного партнера, держави, яка виконує міжнародні норми і правила в питаннях торгівлі озброєнням і спецтехнікою. Це треба, насамперед, нам з точки зору знову ж довіри до країни і конкурентоздатності України на світових ринках", - заявив Кінах.

Прем'єр також зазначив, що Україна відкрита для співпраці у всіх питаннях контролю постачання озброєння і спецтехніки. Він нагадав, що українська система експортного контролю спецтехніки та озброєння створювалася за дуже тісної участі США та низки європейських держав.

"Ми вдячні за цю допомогу, це дає нам можливість досить ефективно контролювати постачання, особливо в контексті дотримання Україною міжнародних норм і зобов'язань", - додав Кінах.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування