Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко вважає, що другий "касетний скандал" може мати реальну основу

Субота, 20 квітня 2002, 16:19
Лідер комуністів Петро Симоненко вважає, що "будь-яка незаконна торгівля зброєю підриває авторитет і довіру до України".

У інтерв'ю газеті "Дзеркало тижня" він заявив: "Це може бути використане і навмисно" для здійснення політичного тиску на представників вищих ешелонів влади в Україні. За словами Симоненка, "це вкотре підтверджує, що у нас, на жаль, останнім часом вище політичне керівництво країни використовується більше в ролі маріонеток, коли під певним тиском від нього домагаються розв'язання вже абсолютно інших питань".

Він підкреслив, що дана проблема дуже складна, і "нею треба займатися на дуже високому рівні, і не допускати до її рішення представників комерційних структур, а тим більше тих, що створені на базі приватного капіталу. Це повинна бути чітка державна політика".

Лідер КПУ не виключає, що так званий "касетний скандал-2" має реальну основу. Він нагадав, що ще в позаминулому скликанні Верховної Ради фракція комуністів ініціювала створення слідчої комісії з вивчення проблем, пов'язаних з торгівлею зброєю, яку очолював Сергій Сінченко, безпартійний, але член фракції КПУ.

За словами Симоненка, "виходячи з того, чим займалася слідча комісія, і як парламентська більшість у Верховній Раді попереднього скликання терміново її ліквідувала, а також з того, як важко нам діставалася будь-яка інформація, і як її отримання блокувало Міністерство оборони", другий "касетний скандал" може бути реальним.

Як вважає Симоненко, "на політичну ситуацію скандал вплинути може", зокрема, буде здійснюватися тиск на керівництво країни "ще й з метою прискорити його зміну, з метою проведення дострокових президентських виборів".

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...