Кінах - не "раб" своєї посади

Субота, 20 квітня 2002, 18:08
В суботу під час зустрічі з представниками західних інформаційних агентств прем'єр-міністр України Анатолій Кінах, відповідаючи на запитання, чи має він намір і далі працювати на посаді глави уряду, сказав: "Це залежить не лише від моєї особистої позиції", і додав: "Далі покаже час".

Кінах висловив упевненість в тому, що Україна "не має запасу міцності, запасу часу, щоб затримуватися, знову припиняти, гальмувати той найскладніший блок ринкових, економічних, соціальних, політичних реформ, від якого залежатиме майбутнє країни". Тому Кінах особисто пообіцяв "робити максимум для того, щоб ситуація розвивалася саме в такому напрямі".

За його словами, у кінцевому результаті все залежатиме від конфігурації сил в парламенті, в тому числі від факту ухвалення або неухвалення Верховною Радою Програми діяльності Кабінету міністрів. Кінах підкреслив, що його ставлення до даної проблеми "абсолютно не грунтується на бажанні якнайдовше утриматися на посаді". Він заявив, що впродовж кількох років "послідовно виховував у собі філософське ставлення до посади", і вважає, що "людина має розглядати свою посаду як можливість реалізації своїх громадянських, професійних і політичних принципів".

"Та людина, яка працює заради того, щоб якнайдовше утриматися на посаді, - раб без внутрішньої і зовнішньої свободи. Я ніколи не хотів би бути в такому стані і не буду", - підкреслив прем'єр.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News