Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Знову влада змінюється

Неділя, 21 квітня 2002, 21:15
Те що "Динамо" та "Шахтар" по черзі змінюють один одного на верхній сходинці турнірної таблиці чемпіонату України вже стає традицією. Так сталося й після матчів 19-го туру, в одному з яких "Динамо" вимучило перемогу у так званому київському дербі в "Арсеналу", а "Шахтар" зробив подарунок чемпіонам України і зіграв внічию з "Металістом".

Варто дещо зупинитися на слові "дербі". В українському випадку, а саме у київському, на жаль, воно лише існує як красиве словосполучення, оскільки та гра, яку продемонстрували обидві команди, місцями нагадувала нижчі дивізіони. Та й глядачі, яких зібралося на трибунах стадіону "Олімпійського", відверто не нагадували переповнений "Сан-Сіро" на матчі "Мілан"-"Інтер". Але це так ліричний відступ, повернемося до гри.

Судячи з розвитку подій матчу у Києві, зміна лідера в чемпіонаті могла й не відбутися, надто невпевнено йшли підопічні Лобановського до свої мінімальної перемоги з рахунком 1:0 над "Арсеналом". До речі український "Арсенал" динамівці ще не перемагали. Проте могли й не перемогти, і лише помилка в другому таймі голкіпера "канонірів" Кернозенка, який випустив з рук м'яч та спритність Дмитруліна, який повернувся до основного складу, дозволила "Динамо" здобути дорогоцінні три очка.

Варто відзначити, що ще в першому таймі гості "Олімпійського" могли вийти вперед. Але спочатку Шацьких не зміг метрів з 5 переграти воротаря, а вже потім Чернат ударом з-за меж штрафного струсонув штангу. В другому таймі, як не дивно жвавіше заграли арсеналівці, які першими могли вийти вперед, але їх форвардам не вистачало точності та майстерності.

"Динамо" ж, забивши гол, заспокоїлося і відверто догравало гру. З матчів 19-го туру варто відзначити ще декілька цікавих результатів. Насамперед це чергову поразку Карпат" від аутсайдера "Ворскли", ще на старті другого кола львів‘яни претендували на "бронзу". Заслуговує на увагу й нічия "Закарпаття" в Донецьку з місцевим "Металургом".

Післяматчова прес-конференція тренерів команд:

Анатолій Демьяненко, тренер "Динамо":

- В першу чергу я хочу звернути увагу на те, що коли гравці повертаються з розташування збірних, то, самі розумієте, вони перебувають не в оптимальному своєму стані. Ми цього, очікували і розраховували на те, що хлопці проявлять характер. У чомусь сьогодні характер і був виявлений нашими футболістами. Що стосується самої гри, то перший тайм прийшов при не дуже великих швидкостях; після перерви хлопці додали, але не реалізовували декілька хороших моментів. "Арсенал" також проводив дуже небезпечні контратаки, які могли завершиться голом. Тому загалом, сьогоднішня гра вийшла непогана, в цілому.

- Коли можна чекати повернення в лад Хацкевича?
- Думаю, найближчим часом. Він набирає форму і найближчим часом повернеться в лад.

- Скажіть, чи вплинуло на гру динамовців те, що виходячи на цей матч, вони знали про результат матчу за участю донецького "Шахтаря"?

- Можливо, вплинуло. У першому таймі в діях хлопців спостерігалася якась нервозність і скутість, напевно вони хотіли, передусім, добитися результату, щоб стати лідером чемпіонату. Можливо, в цьому значенні підсвідомо результат матчу "Шахтаря" чинив на них тиск. Я і по собі можу сказати: коли я ще грав, то в подібних ситуаціях є певний тиск.


Віктор Іщенко тренер "Арсеналу":

- В сьогоднішньому матчі ми, передусім, спробували наситити середину поля, розуміючи що в якісному і колективному відношенні, в синхронності дій і інших компонентах гри ми поступаємося "Динамо". Ми спробували примусити нашого суперника більше працювати в так званих повільних атаках, позбавити його простори. Я думаю, що в якійсь мірі нам це вдалося. На жаль, грубі помилки в обороні дозволили "Динамо" створити голеві моменти біля наших воріт, один з яких закінчився голом. Після забитого гола, ймовірно, нам треба було перебудуватися, але якщо ви звернули увагу, в нашій заявці на сьогоднішній матч присутній всього 16 чоловік.

Тому наприклад попресенгувати ми сьогодні не були готові ні в кількісному, ні в якісному відношенні. Іншими словами, при рахунку 0:1 ми не могли внести якусь коректива в гру, щоб поміняти хід подій. "Динамо" сьогодні було ближче до перемоги, воно цю перемогу і отримало, здобувши важливі для них три очка.

- Ви вже відчуваєте підтримку з боку держадміністрації міста Києва?

- У нас багато проблем в організаційному плані, це не може не позначатися на грі і на нашій роботі. Так, футболісти виходять на гру, але виходять на неї через "не можу". Тому в організаційному плані у нас як і раніше є проблеми. Зрозуміло, що клуби швидко не робляться, але поки все ж доводиться говорити про те, що зі сторони держадміністрації Києва клубу "Арсенал" приділяється недостатньо уваги як клубу, що має всі підстави виступати на тому рівні, на якому ми виступали не так давно.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування