Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гарник, Баганець, Винокуров - хто на новенького?

Понеділок, 22 квітня 2002, 11:59
Найбільш "прохідними" кандидатурами на посаду генерального прокурора України у майбутньому парламенті новообраний депутат Юрій Кармазін називає нинішніх замів генпрокурора Миколу Гарника, Олексія Баганця і Сергія Винокурова.

"Це – кандидатури, які проходять легко", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у понеділок, коментуючи можливі варіанти кандидатур на посаду генерального прокурора України.

У цей час цю посаду займає Михайло Потебенько. У п'ятницю увечері в інтерв'ю агентству лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко повідомив, що Потебенько прийняв рішення про перехід на роботу до парламенту, куди він обраний депутатом за партійним списком КПУ під номером 20. Всього Компартія отримала за списком 59 депутатських мандатів.

Кармазін у попередньому складі Верховної Ради України очолював парламентський комітет у боротьбі з організованою злочинністю і корупцією. У новий парламент він пройшов за списком блоку "Наша Україна" під номером 17.

Кандидатури, прохід яких на посаду генпрокурора під питанням, Кармазін назвав таких заступників генерального прокурора, як Юрій Гайсинський і Микола Обиход. "Їм буде складно пройти через парламентську більшість", - відзначив він.

Депутат висловив думку, що "серйозним варіантом" є кандидатура Ольги Колінько, яка раніше була одним із заступників генпрокурора, а зараз займає посаду радника президента України Леоніда Кучми. "Я не виключаю, що може бути запропонована кандидатура Ольги Колінько і вважаю, що це дуже серйозний варіант", - підкреслив він.

Також на розгляд парламенту можуть бути внесені кандидатури деяких прокурорів великих областей і кандидатури "з парламенту", відзначив Кармазін.

"За певних умов парламентська більшість може пропустити будь-кого з названих кандидатур - все залежить від конфігурації, яка складеться в парламенті, і для кого ця людина буде своєю", - сказав депутат.

Згідно з Конституцією України (ст. 106) генерального прокурора за згодою Верховної Ради України призначає президент країни. За цю кандидатуру повинні проголосувати не менше 226 депутатів - більшість - з 450 депутатів українського парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування