Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Аграрії отримали нового міністра

Понеділок, 22 квітня 2002, 14:09
Прем'єр-міністр України Анатолій Кінах представив у понеділок у Києві активу Міністерства аграрної політики новопризначеного главу цього відомства Сергія Рижука.

Кінах відзначив роль Мінагрополітіки в системі органів виконавчої влади, оскільки це відомство відповідає за розвиток "дуже важливого, пріоритетного напряму національної економіки, яким є агропромисловий комплекс".

Визначаючи задачі нового міністра, Кінах указав на необхідність удосконалення системи кредитування комерційними банками сільгоспвиробників на середньостроковий період, а також вирішення питання забезпечення селян сучасною сільськогосподарською технікою.

Зазначивши, що у цей час вітчизняний ринок на 96% забезпечується вітчизняними продуктами харчування, Кінах підкреслив необхідність подальшого розвитку експортної політики держави у цій сфері, щоб збільшувати експортне постачання української сільгосппродукції.

Після оголошення указу президента про призначення міністром агрополітики Рижука, колишній глава цього відомства Іван Кириленко подякував уряду і президенту за довіру, надану йому в роботі на цьому посту.

Крім того, Кириленко заявив про намір у складі групи аграріїв-депутатів зробити все необхідне, щоб активізувати проведення земельної реформи в Україні. У зв'язку з цим він повідомив, що до нинішнього складу парламенту пройшло 28 депутатів-аграріїв, які збираються активізувати реформи на селі. У попередньому складі парламенту таких депутатів було всього 8.

У свою чергу Рижук подякував президенту і прем'єру за надану честь і довіру, а також Кириленку за виконану роботу. Серед іншого він попросив Кириленка якнайшвидше надати йому одну з своїх останніх фотографій, щоб створити в цьому відомстві галерею міністрів.

Рижук також повідомив, що у цей час очолюване ним відомство завершує підготовку аграрної частини проекту програми діяльності уряду України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування