Адвокатам Фельдмана не дають подати апеляцію на вирок

Понеділок, 22 квітня 2002, 15:23
Адвокат Андрій Федур заявляє про перешкоджання з боку Артемівського суду Луганської області, який засудив екс-віце-президента банка "Слов'янський" Бориса Фельдмана до 9 років позбавлення волі свободи, опротестувати це рішення.

У понеділок Федур повідомив, що до теперішнього часу час адвокати Фельдмана не змогли отримати в Артемівському суді матеріали карної справи і вирок суду для підготовки апеляції. "У суді немає нікого з членів судової колегії, які ухвалювали рішення у справі Фельдмана. До суду також не доставлений для ознайомлення з вироком і матеріалами справи для підготовки апеляції сам Фельдман", - сказав адвокат.

Федур підкреслив, що відповідні заяви як Фельдмана, так і його адвокатів були подані у канцелярію суду у п'ятницю, 19 квітня. "Це - черговий приклад грубого порушення прав засудженого і його адвокатів, а також як спробу позбавити нас можливості у встановленому законом порядку підготувати і подати апеляцію на вирок суду", - заявив він.

Федур висловив упевненість, що "незважаючи на перешкоди, сьогодні апеляція буде нами підготовлена і направлена до суду у встановленому законом порядку". "Я переконаний, що Фельдман буде виправданий", - сказав адвокат.

Він також звернув увагу на те, що вирок суду відносно керівника банку "Слов'янський" не набрав законної чинності. "Протягом 15 діб з моменту його оголошення адвокати мають право на подачу апеляції, і тільки після розгляду апеляційним судом вирок набирає чинності", - підкреслив Федур.

Як повідомлялося, 19 квітня нинішнього року Артемівський суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, без права займати керівні посади. Зокрема, Фельдман визнаний винним тільки у двох епізодах карної справи - у розкраданні грошових коштів на суму 7,4 млн. грн. і в ухилянні від сплати податків на суму більше 1 млн. грн.

Судове слідство за іншими епізодами відносно керівників банку "Слов'янський", в тому числі і по Фельдману буде продовжено.

Карна справа проти посадових осіб банку "Слов'янський" (всього 7 чоловік) була порушена слідчим управлінням податкової міліції ДПАУ у січні 2000 року. Їм пред'явлені обвинувачення у розкраданні майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, яке привело до майнових збитків на суму 335 млн. грн., ухилянні від сплати податків на суму більше 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News