Потебенько офіційно відрікся від посади генпрокурора України

Понеділок, 22 квітня 2002, 15:36
Генеральний прокурор України Михайло Потебенько йде з посади для роботи у Верховній раді України депутатом.

Про це рішення заявив Потебенько у понеділок у Києві на прес-конференції. За його словами, відповідну заяву він 18 квітня подав президенту України, "оскільки глава держави вирішує питання про звільнення генпрокурора". "30 квітня вона буде задоволена, щоб у президента була можливість проробити кандидатуру на цю посаду", - відзначив Потебенько.

Він підкреслив, що рішення було прийняте "продумано". "Досвід, практика професіонала дозволить мені зробити гідний внесок у розвиток законодавства, щоб воно відповідало інтересам суспільства і держави ", - сказав Потебенько.

Генпрокурор підкреслив, що він "прийняв рішення присвятити себе роботі у Верховній Раді у комітеті з підготовки законопроектів про правоохоронну діяльність".

Відповідаючи на питання про кандидатуру на посаду генпрокурора, Потебенько підкреслив, що він "висловив свою думку про того, хто гідно може зайняти цю посаду", президенту Леоніду Кучмі. "Я не приховую, у нас була зустріч з президентом, і я висловив свою думку", - сказав він.

Разом з тим Потебенько відмовився назвати ім'я запропонованого ним кандидата, оскільки не може розкривати зміст розмови з президентом.

Потебенько пройшов до Верховної Ради України за партійним списком Компартії під 20-м номером. Всього Компартія отримала 59 депутатських мандатів. 65-річний Потебенько очолює Генеральну прокуратуру України з липня 1998 року.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування