Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи перевірить технологію формування фракції "За єдУ"

Понеділок, 22 квітня 2002, 16:05
Рада Європи вирішила надіслати до України ще одну, спеціальну післявиборчу місію, яка має зробити остаточні висновки про характер парламентських виборів 2002 року.

Як повідомив "Українській правді" член української парламентської делегації Сергій Головатий, рішення надіслати місію було ухвалено на засіданні бюро ПАРЄ в понеділок, перед відкриттям Парламентської асамблеї Ради Європи.

За словами Головатого, таке рішення бюро ПАРЄ пояснюється тим, що "поки у Ради Європи немає остаточної позиції щодо оцінки характеру виборів в Україні".

Він пояснив, що для того, щоб отримати остаточну оцінку, Рада Європи "має вивчити, що відбулося в Україні після 31 березня до початку роботи нового парламенту". До складу нової комісії мають увійти представники усіх 5 депутатських груп ПАРЄ.

За словами Головатого, "найбільше дивує депутатів ПАРЄ те, що президентський блок, який підтримали 12% виборців, може отримати у парламенті представництво у 40% депутатського корпусу".

У понеділок Парламентська асамблея обговорить питання спостереження за ходом виборів в Україні, яке провела раніше створена спеціальна комісія ПАРЄ.

Українська правда, Страсбург

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...