Азаров покаже кіно про банк "Слов'янський"

Понеділок, 22 квітня 2002, 17:02
Державна податкова адміністрація України (ДПАУ) збирається продемонструвати документальний фільм про хід судових засідань у справі банку-банкруту "Слов'янський" (Запоріжжя).

Про це повідомив голова ДПАУ Микола Азаров на прес-конференції у понеділок.
За його словами, на судових засіданнях відносно суддів чинився "безпрецедентний тиск", який недопустимий у цивілізованому суспільстві.

"Було все: загрози, шантаж", - повідомив голова ДПАУ. Як підкреслив Азаров, "ми обов'язково покажемо широкій громадськості цей документальний фільм".

КАБ "Слов'янський" створений у 1989 році під назвою "Трансформатор Банк". У 1999 році за розмірами капіталу (230 млн. грн) він входив у число п'яти найбільших вітчизняних банків. За підсумками того ж року його прибуток становив 83 млн. грн., об'єм внесків населення збільшився на 250%.

Клієнтами банку були Дніпровський і Макіївський металургійні комбінати, енергопостачальна компанія "Дніпробленерго" і Харківський завод ім. Малишева.
Нацбанк України 11 січня 2001 року ухвалив рішення ліквідувати банк "Слов'янський".

Артемівський районний суд Луганська 19 квітня засудив колишнього віце-президента банка "Слов'янський" Бориса Фельдмана до дев'яти років позбавлення волі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування