Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У травні закінчиться слідство щодо п'яти фігурантів по справі банка "Україна" - Баганець

Понеділок, 22 квітня 2002, 18:31
Генеральна прокуратура України збирається протягом травня пред'явити остаточне обвинувачення п'яти фігурантам у справі про зловживання посадовими особами банка "Україна", які у цей час перебувають під арештом.

"П'яти арештованим, яким вже пред'явлене обвинувачення, ми протягом травня пред'явимо остаточне обвинувачення й оголосимо про закінчення слідства, але тільки щодо цих осіб і щодо конкретних епізодах, які будуть доведені", - сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заступник генерального прокурора України Олексій Баганець.

За словами замгенпрокурора, українське законодавство дозволяє прокуратурі направляти до суду доведені епізоди зі справи, по яких обвинувачені перебувають під арештом. "У частини інших епізодів, які будуть виділені в окреме виробництво, слідство буде продовжуватися", - відзначив він.

Баганець нагадав, що ще двоє підозрюваних у цій справі знаходяться у розшуку. Генпрокуратура вже направила запит про екстрадицію у країну, в якій приблизно, знаходиться один з них.

Замгенпрокурора висловив жаль у зв'язку з тим, що досі не отримані з ряду зарубіжних країн відповіді на клопотання Генпрокуратури про надання правової допомоги. "По деяких епізодах слідство гальмується з цієї причини", - сказав співрозмовник агентства.

Раніше Баганець повідомив, що Генпрокуратура направила клопотання до 7 країн Європи у рамках міжнародного договору про надання правової допомоги. "Ми просимо перевірити факти відкриття валютних рахунків підприємствами-позичальниками банка "Україна", використання цих валютних рахунків - на кого вони зареєстровані, хто ними користується, яка сума дійсно повинна була бути перерахована відповідно до підписаної угоди, чи всі кошти перераховані відповідно до сум, які фігурують в цих угодах", - відзначив він.

Замгенпрокурора також повідомив, що слідством встановлені факти перерахування отриманого банківського кредиту керівником підприємства за фіктивним договором за кордон. "Там спільно з керівником підприємства, на яке був відкритий валютний рахунок, він зняв частину валютних коштів і використав їх в особистих цілях", - відмітив Баганець.

Загалом до карної відповідальності в обвинуваченні у розкраданні в складі організованої злочинної групи грошових коштів банка "Україна" притягується сім чоловік. З них двоє представляють керівництво банку "на рівні колишнього голови правління і начальника служби безпеки правління головної контори банку", троє - керівники комерційних структур. Однак двоє з них знаходяться у розшуку, тому обвинувачення було пред'явлене тільки 5-ти особам.

Карна справа за фактом зловживання службовим положенням становищем особами банку "Україна" Генпрокуратура порушила у липні 2001 р.

Банк "Україна", що входив у число найбільших українських банків, перебував у кризі з 1998 року. 16 липня минулого року НБУ відкликав ліцензії у банку "Україна" на здійснення банківської діяльності і почав процедуру його ліквідації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...