Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА НА ЛІВАНСЬКІЙ ЗЕМЛІ ВІДКИДАЄ ОБВИНУВАЧЕННЯ У ПРОДАЖУ ЗБРОЇ ІРАКУ

Понеділок, 22 квітня 2002, 18:50
Президент України Леонід Кучма у ході поїздки Ближнім Сходом знову спростував обвинувачення у продажу української зброї Іраку всупереч санкціям ООН.

"Останнім часом у деяких західних виданнях з'явилися статті, в яких Україна звинувачується у продажу Іраку зброї в обхід санкцій ООН. Ця інформація, м'яко кажучи, не відповідає дійсності і повністю безпідставна", - заявив
Кучма у понеділок в інтерв'ю ліванській газеті "Ан-Нагар".

Відповідаючи на питання журналіста, як він оцінює відносини України з країнами Персидської затоки, "особливо з Іраном й Іраком", президент зазначив, що Україна приділяє "важливу роль розвитку відносин з цим регіоном". "Що стосується Ірану й Іраку, я можу впевнено сказати, що ці дві країни є нашими важливими торгово-економічними партнерами у регіоні", - сказав він.

Кучма підкреслив, що Іран є давнім торговим партнером України, з яким вона реалізовує ряд спільних проектів, у"тому числі в авіабудівництві". В Ірані збираються українські літаки Ан-140, нагадав він.

"Співпрацю з Іраком ми здійснюємо у рамках програми ООН "нафту в обмін на товари", дотримуючись накладених на цю країну санкції", - підкреслив президент.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування