Кучма не дасть розхитати різним силам "човен стабільності"

Понеділок, 22 квітня 2002, 19:13
Президент України Леонід Кучма сподівається, що Україна буде мати дієздатний і структурований парламент з цивілізованою опозицією і стабільною більшістю, яка разом з урядом візьме відповідальність за забезпечення реформ.

Про це Кучма заявив у понеділок у Бейруті (Ліван) в інтерв'ю ліванській газеті "Ан-Нагар".

Відповідаючи на прохання оцінити результати парламентських виборів в Україні, Кучма сказав: "Лише конкретні результати роботи депутатів дозволять робити відповідні висновки".

Разом з тим, він підкреслив, що "радикальних змін в Україні не станеться, ні у внутрішній, ні у зовнішній політиці". "На мою думку, більшість у новому парламенті складають сили, які підтримують стратегічний курс на подальше впровадження економічних реформ й існуючий зовнішньополітичний курс", - сказав президент.

Він зазначив, що в країні є сили, які б хотіли "розхитати човен" внутрішньополітичної стабільності, підкресливши, що "загальний настрій людей не дозволяє це зробити". "Переважна більшість народу України і відповідно політичних партій, яких у нас нараховується більше сотні, діють у правовому полі відповідно до чинного законодавства", - сказав Кучма.

За його словами, в ході виборів "Україна продемонструвала повну відвертість і надала всі можливості для міжнародного спостереження за виборами". Президент висловив вдячність іноземним спостерігачам за об'єктивний і неупереджений моніторинг як самих виборів, так і ходу виборчої кампанії.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування