Зварича і Гіршфельда ЦВК офіційно оголосила переможцями на виборах в округах 90 і 180

Понеділок, 22 квітня 2002, 19:26
Центрвиборчком України офіційно оприлюднив результати виборів народних депутатів в одномандатних округах №90 і №180. У них визнані вибраними в парламент, відповідно, Роман Зварич і Анатолій Гіршфельд.

Офіційне оприлюднення результатів виборів у цих двох округах оголосив секретар ЦВК Ярослав Давидович на засіданні Центрвиборчкому у понеділок.

18 квітня Верховний суд України визнав дійсними вибори в одномандатному виборчому окрузі №90 в Івано-Франківській області, де переміг кандидат від блоку "Наша Україна" Роман Зварич. Суд відмінив постанову Центрвиборчкому від 9 квітня за скаргою громадянина Богдана Кандюка, на основі якої вибори були визнані недійсними.

На виборах 31 березня Зварич набрав 60,9% голосів. Найближчий його суперник - директор виробниче-комерційного підприємства "ТИМ" (м. Надвірна) Ігор Тимчук - 9,96%.

Зварич був основним суперником заступника глави Івано-Франківської обладміністрації, кандидата у депутати від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) в 90-му окрузі Шкрібляка, який був убитий увечері 29 березня у під'їзді його власного будинку.

Зварич вранці 30 березня звернувся у Центрвиборчком з проханням перенести вибори у Надвірнянському окрузі. Пізніше координатор штабу блоку "Наша Україна" Роман Безсмертний заявив, що зрив виборів у цьому окрузі "готувався зазделегідь" і повідомив про наявність у нього актів, в яких указано, що окремі виборчі дільниці в цьому окрузі 30 березня увечері не отримали бюлетені для голосування.

Раніше Харківський апеляційний суд частково задовольнив скаргу Гіршфельда, який просив визнати недійсними вибори в окрузі №180, де рішенням окружкому від 4 квітня вибраним народним депутатом був визнаний Іван Діяк.

Суд зобов'язав окружком провести перерахунок голосів на 7-ми виборчих дільницях.

Окружна комісія, виконавши це рішення суду, визнала недійсною результати виборів на цих 7-ми дільницях, а також ухвалила рішення (10 квітня), згідно з яким обраним депутатом визнаний Гіршфельд.

Інтерфакс-Україна-вибори

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...