Головою правління "АвтоКрАЗа" став Сергій Сазонов

Понеділок, 22 квітня 2002, 21:01
Головою правління - генеральним директором ВАТ "Холдингова компанія "АвтоКрАЗ" (Кременчук Полтавської обл.) обраний Сергій Сазонов, який раніше займав посаду першого заступника голови правління.

Як повідомив голова наглядової ради (НС) ВАТ Володимир Севернюк, таке рішення прийнято загальними зборами акціонерів компанії минулої п'ятниці. До цього протягом двох років головою правління був Леонід Назаренко.

За повідомленням центра інформаційної підтримки "ХК "АвтоКрАЗ", Сазонов, який має великий досвід роботи в автомобільній галузі, раніше працював також першим заступником губернатора Запорізької області. Крім того, він багато років працював на "АвтоЗАЗі", був головою наглядової ради ВАТ "Токмацький ковальсько-пресовий завод", що входить у "ХК "АвтоКрАЗ".

Як повідомив Севернюк, збори також ухвалили рішення не виплачувати дивіденди за підсумками 2001 року, а направити чистий прибуток (42,2 млн. грн.) на розвиток виробництва і погашення збитків минулих років.

Головою наглядової ради ВАТ знову обраний Севернюк. Про інші зміни в складі НС підприємство повідомить пізніше.

На зборах було зазначено, що з метою нарощування випуску автомобілів у 2002 році керівництво "ХК "АвтоКрАЗ" планує поліпшити спільну роботу підприємств холдингу, удосконалити систему продажу продукції, а також систему оплати і організації праці.

У минулому році ХК уперше отримала чистий прибуток (за підсумками 2000 року збиток становив 32,9 млн. грн.), що дозволило підвищити заробітну плату і погасити штрафи, пені і заборгованість за минулі роки по всіх видах платежів до бюджету.

ВАТ "ХК АвтоКрАЗ", єдиний в Україні виробник вантажних автомобілів, виготовляє крупнотонажну автотехніку вантажопідйомністю від 6 тонн до 50 тонн приблизно 150 модифікацій і комплектацій. До складу холдингу, крім Кременчуцького автозаводу, входять Полтавський автоагрегатний завод, Херсонський завод карданних валів, "Кам'янець-Подільськавтоагрегат", Токмацький ковальсько-штампувальний завод.

Як повідомлялося, у поточному році "АвтоКрАЗ" планує випустити 4000 автомобілів (у 2001 році випущені 2012 машин).

Власником 86,37% акцій ВАТ "ХК "АвтоКрАЗ" є україно-німецьке СП "Мега-Моторс", інші акції реалізовані різним фізичним і юридичним особам.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування