Одного з обвинувачених унсовців госпіталізували із зали суду

Вівторок, 23 квітня 2002, 12:07
Один з обвинувачених членів УНА-УНСО Павло Литвиненко госпіталізований з підозрою серцевого нападу з будівлі кінотеатру "Загреб" у Києві, де у понеділок повинно початися чергове засідання Голосіївського місцевого суду у справі про масові порушення 9 березня 2001 року в українській столиці.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", приблизно об 11.15 Литвиненка відвезла карета "швидкої допомоги".

Засідання суду, яке повинне було початися в 10.30 станом на 11.30 не відкрилося.

Ще 14 обвинувачених членів УНА-УНСО знаходяться у залі суду, куди були допущені тільки адвокати, а також зміг пройти колишній лідер УНА-УНСО Андрій Шкіль, користуючись депутатською недоторканністю.

Родичі і журналісти у зал не допускаються. Вони і ряд прихильників
обвинувачених, загалом приблизно 40 чоловік, зібралися на вулиці перед кінотеатром.

Як повідомлялося, 9 березня минулого року у Києві сталися зіткнення між учасниками антипрезидентської акції і правоохоронними органами. СБУ порушило кримінальну справу відносно організаторів й активних учасників заворушень і арештувала ряд членів УНА-УНСО, в тому числі Шкіля.

Раніше Голосіївський місцевий суд Києва ухвалив рішення про звільнення Шкіля з-під варти в зв'язку з обранням його народним депутатом України. Його справа повинна бути виділена в окреме виробництво і припинена.
15 членів УНА-УНСО продовжують залишатися у СІЗО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування