Адвокатам Фельдмана досі не вдалося подати на апеляцію

Вівторок, 23 квітня 2002, 13:47
Адвокатам колишнього віце-президента банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана в Артемівському місцевому суді знову не видають для ознайомлення матеріали карної справи та вирок, заявив один із захисників підсудного Андрій Федур.

В інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок він підкреслив, що ці матеріали необхідні адвокатам для підготовки апеляції на вирок (9 років позбавлення свободи).

Федур повідомив, що, як пояснила суддя Тетяна Сторожук адвокату Володимиру Приходько, вона не може видати матеріали карної справи і вирок у зв'язку з тим, що їх у неї немає, що вони ніби закриті в сейфі голови суду Станіслава Лубяного, якого вже другий день немає на роботі.

"Ми розцінюємо такі дії суддів як перешкоджання законній діяльності адвокатів, тому що ми, адвокати, які захищають Фельдмана відповідно до чинного законодавства, маємо 15 діб, які нам даються для підготовки апеляції на вирок суду, і ці 15 діб починаються від дня оприлюднення вироку, тобто з 19 квітня. Але вже триває 5-а доба, і до цього часу нам матеріали не надані. При цьому жодних вагомих причин для цього немає", - заявив Федур.

Крім того, за його словами, порушені терміни, передбачені чинним законодавством України, відносно вручення копії вироку Фельдману. Відповідно до вимог чинного законодавства України, копія вироку вручається підсудному не пізніше 3-х діб з часу його оприлюднення. Цей термін вже минув, але вирок суду Фельдману до цього часу не вручений, тобто, до цього часу Фельдман не має на руках офіційного документа, на основі якого він осуджений, а відповідно Фельдман також позбавлений можливості готувати апеляцію і подавати апеляцію в суд.

"Ми розцінюємо такі дії як перешкоджання законній діяльності захисників, а тому, якщо нам найближчим часом не будуть надані матеріали карної справи і вирок суду відносно Фельдмана для ознайомлення, підготовки апеляції, ми вимушені будемо звертатися до прокурора із заявою про злочин і ставити питання про відповідальність суддів за статтею 367 Карного кодексу України (перешкодження законної діяльності захисників)", - сказав Федур. Він також додав, що захисники будуть подавати апеляцію прокурору Луганської області за місцем здійснення злочину.

Як повідомлялося, 19 квітня нинішнього року Артемівський суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, без права займати керівні посади. Зокрема, Фельдман визнаний винним тільки у двох епізодах карної справи - у розкраданні грошових коштів на суму 7,4 млн. грн. і в ухилянні від сплати податків на суму більше за 1 млн. грн. Судове слідство по інших епізодах відносно керівників банку "Слов'янський", в тому числі і по Фельдману буде продовжено.

Карна справа проти посадових осіб банку "Слов'янський" (всього 7 чоловік) була порушена слідчим управлінням податкової міліції ДПАУ у січні 2000 року. Їм пред'явлені обвинувачення у розкраданні майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, яке привело до майнових збитків на суму 335 млн. грн., ухилянні від сплати податків на суму більш ніж 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News