Коваленко і Шкіль з'ясують стосунки без мордобою

Вівторок, 23 квітня 2002, 14:37
Голова політради УНА-УНСО Едуард Коваленко сподівається, що у вівторок керівництво проводу зустрінеться з Андрієм Шкілем і матиме з ним конструктивну розмову.

Про це він сказав у вівторок журналістам після завершення чергового судового засідання у справі унсовців, звинувачених в організації та участі у масових заворушеннях 9 березня 2001 року в Києві.

Коваленко висловив думку, що "якщо лідери УНА-УНСО хочуть бачити її монолітною, вони повинні відмовитися від якихось публічних заяв і домовлятися всередині партії". За словами Коваленка, якщо сьогодні не буде досягнуто домовленості зі Шкілем, то завтра "ми відпрацюємо нову стратегію роботи партії".

Він наголосив, що головним завданням партії нині є діяльність по звільненню ув'язнених унсовців, а всі публічні заяви "працюють проти того, щоб вони вийшли, тому що патріотів вже знає вся держава, і влада боїться випустити їх на волю, бо це може призвести до масових заворушень". Таким чином, сказав він, усі публічні заяви сьогодні заганяють справу унсовців у глухий кут.

Як сказав Коваленко, Шкіль лише декларує своє бажання поспілкуватися з членами проводу, "а на контакт не йде".

Відповідаючи на запитання, чи є можливим поновлення Шкіля у лавах УНА-УНСО, якщо конструктивна розмова відбудеться, Коваленко зазначив: "Зараз важко сказати. Яким буде рішення проводу - ми будемо знати ввечері" Нагадаємо, що Коваленко і голова виконкому УНА-УНСО Юрій Тима стверджують, що члена проводу організації можна звільнити рішенням більшості проводу. Натомість Шкіль заявляє, що його можна було б виключити з лав УНА-УНСО лише рішенням загальних зборів організації.

У свою чергу Шкіль, який у вівторок також був присутнім на судовому засіданні, сказав журналістам, що теж розраховує на конструктивну роботу і буде сподіватися на зустріч з Коваленком.

16 квітня голова політради УНА Едуард Коваленко заявив, що Шкіль може бути виключений з УНА за співпрацю з Блоком Юлії Тимошенко. Але, зазначив Коваленко, це не єдина причина, оскільки Шкіль відмовився балотуватися до ВР в окрузі, запропонованому партією, а пішов на вибори як самовисуванець по іншому, 121-му округу.

12 квітня Голосіївський місцевий суд Києва прийняв рішення про звільнення з-під варти Шкіля, оскільки його було обрано народним депутатом. Шкіля було звільнено в залі судового засідання. Цього ж дня він заявив журналістам, що, найімовірніше, приєднається в парламенті до фракції Блоку Юлії Тимошенко.

Шкіля було заарештовано за обвинуваченням в організації масових правопорушень 9 березня 2001 року.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News