Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Яблуко" скаржиться Генпрокуратурі на ЦВК

Вівторок, 23 квітня 2002, 16:47
Партія "Яблуко" звернулася у вівторок до Генеральної прокуратури України зі скаргою на порушення Центральною виборчою комісією закону про вибори при підведенні підсумків голосування у виборчому окрузі №179 у Харківській області.

Про це заявив на прес-конференції у вівторок у Києві замголови партії Сергій Одарич.

"При підрахунку голосів і встановленні результатів виборів ЦВК навмисне, всупереч протоколам окружкому і виборчого округу №179 зменшено на 3 тис. кількість голосів виборців, що проголосували за партію "Яблуко", і ця кількість голосів безпідставно зарахована блоку "За єдину Україну!", - говориться у скарзі до Генпрокуратури, підписаної одним з лідерів партії Михайлом Бродським.

Фальсифікація, за словами Одарича, була здійснена у "Центральній виборчій комісії і за участю членів комісії". До відповідальності повинні бути притягнуті за фальсифікацію результатів голосів декілька десятків чоловік, членів дільничих комісій, окружкомів і представників місцевої влади, стверджує Одарич.

Коментуючи підсумки виборів-2002, він зазначив, що партію "Яблуко" "загалом влаштовує конфігурація сил у новому парламенті".

Говорячи про плани партії, Одарич повідомив, що зараз йдуть переговори про співпрацю з блоком "Наша Україна" і Блоком Юлії Тимошенко для того, щоб "Яблуко" могла гідно представляти свої інтереси у новому парламенті.

Також "Яблуко" буде у судовому порядку домагатися визнання недійсними виборів міського голови Луганська. "Партія має в своєму розпорядженні документи, підтверджуючі фальсифікацію документів, що мала місце у ході виборів", - заявив Одарич.

26 березня рішенням Ленінського місцевого суду Луганська був знятий з реєстрації кандидат на посаду міського голови, заступник глави партії "Яблуко", колишній мер і один з лідерів виборчого списку "Яблуко" Олексій Данилов.

Таке рішення суд виніс, розглянувши заяву ніби жителя Луганська Станіслава Шаповалова, в якій він стверджує, що Данилов, ніби приховав свої прибутки від роботи у київській фірмі "Епл-консалтінг".

У свою чергу Шаповалов стверджує, що ніколи не писав ніяких заяв, не знає Данилова, а свій паспорт загубив у кінці лютого 2002 року, і ним ніби скористалися для того, щоб зганьбити ім'я Данилова. Про це Шаповалов повідомив суд Луганська. Таким чином, вибори мера Луганська пройшли з явними порушеннями і не можуть вважатися законними.

"Яблуко" також збирається домагатися покарання судді Сурніної, яка ухвалила рішення про зняття Данилова "не встановивши особистість позивача і не дослідивши факт пропажу документів, що зашкодило здійснити виборче право". З цього приводу партія також звернулася у Генпрокуратуру з проханням відновити карну справу проти судді, а також в Верховний суд з вимогою визнати рішення Луганського місцевого суду недійсним.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування