У міськраді Львова фракція "Нашої України" обійшлася без УНР і ПРП

Вівторок, 23 квітня 2002, 18:16
На установчих зборах депутатів міськради Львова 22 квітня утворена фракція блоку "Наша Україна".

Про це повідомив на прес-конференції у вівторок голова Львівської крайової організації Народного Руху України, народний депутат (№48 у партсписку "Нашої України") Ярослав Кендзьор.

За його словами, до складу фракції було представлено 35 заяв від членів партій-учасниць "Нашої України" - НРУ, Конгресу українських націоналістів і партії "Реформи і порядок", однак, частина депутатів від ПРП і УНР не приєдналися до ініціативи.

"Керівництво облорганізації ПРП і міськорганізації УНР відмовилося поставити свої підписи під запропонованим рішенням політради блоку Віктора Ющенка про створення єдиної фракції блоку у львівській міськраді", - сказав Кендзьор, додавши, що частина депутатів ПРП все ж приєдналася до фракції.

Разом з тим, Кендзьор заявив, що "до створення двох фракцій "Нашої України" у міськраді, швидше за все, не дійде". Те, що відбувається також не слід вважати "розколом блоку Ющенка", - додав він.

Кендзьор також повідомив про те, що керівники міськорганізації УНР Юрій Кужелюк і облорганізації ПРП Тарас Стецьків "вже на другий день після виборів почали сепаратні переговори і закулісні інтриги з позаблоковими депутатськими групами і окремими депутатами про створення депутатської більшості в міськраді і розподілі портфелів без участі депутатської групи НРУ".

Представники блоку "Наша Україна" отримали на виборах в міськраду Львова 54 мандата з 90.

На думку Кендзьора, призначення на пост голови Львівської облдержадміністрації представника блоку "За єдину Україну" може привести до політичної нестабільності у регіоні.

Кендзьор вважає, що, призначаючи нового голову обладміністрації, президент "повинен врахувати результати голосування на недавніх виборах і те, що блок "За єдину Україну" отримав в області трохи більше за 3% голосів".

На думку депутата, "після таких результатів призначати на посаду голову обласної адміністрації представника цього блоку було б безрозсудно". "Якщо президент не хоче зла регіону, він цього не зробить" - підкреслив Кендзьор.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування