Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комуністи готові голосувати за спікера-"заєдиста"

Середа, 24 квітня 2002, 11:50
Вже перші рішення підготовчої групи з організації роботи новообраної Верховної Ради свідчать про те, що українські депутати реалізують запропонований російськими політиками варіант парламентської більшості. Про це заявив в середу директор Інституту політики Микола Томенко в інтерв'ю УНІАН.

На думку Томенка, прогнозований під час виборчої кампанії російськими політиками варіант приходу до влади трьох політичних сил, які є "найбільш прийнятними для співпраці з Росією", реалізується у тому, що Комуністична партія України, блок "За єдину Україну!" та Соціал-демократична партія України (об'єднана) не лише обмінялися позитивними оцінками програм, але й "досить системно домовляються про спільні позиції у парламенті".

На думку Томенка, вже перші голосування підготовчої групи підтвердили прогнози, що формалізована парламентська більшість у новообраній Верховній Раді майже нереальна. Він пояснює заяви представників КПУ про "тимчасовий" характер співпраці з пропрезидентськими силами та їх пропозиції про таємне голосування при обранні голови Верховної Ради прагненням комуністів "максимально долучитися до розподілу портфелів, не забруднившись при цьому перед суспільством співпрацею з владою та олігархами".

За прогнозом політолога, заява про можливість таємного голосування за кандидатів на посаду спікера свідчить, що комуністи готові погодитись, щоб головою Верховною Ради став представник блоку "За єдину Україну!" за умови, що їм віддадуть посаду першого віце-спікера та відповідну кількість впливових парламентських комітетів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...