Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракції "забивають" місця у сесійній залі. "ЗаєдУ!" замовили 186 стільців

Середа, 24 квітня 2002, 13:48
Депутатська підгрупа, що займається питаннями забезпечення умов діяльності парламенту, на засіданні у середу обговорила питання про розміщення депутатів у сесійному залі.

В інтерв'ю журналістам координатор підгрупи Валерій Коновалюк повідомив, що представники майбутніх фракцій попросили зарезервувати наступну кількість місць: блок "За єдину Україну!" - 186, блок "Наша Україна" - 125, Компартія - 66, СДПУ(О) - 34, Блок Юлії Тимошенко - 27 і Соцпартія - 24.

Разом з тим Коновалюк зазначив, що цей розподіл місць "дуже умовний". У парламенті України 450 депутатських мандатів. На виборах перемогли 6 партій і блоків, які зможуть створити свої фракції.

Також підгрупа з обрання керівництва парламенту на засіданні у середу обговорить питання про перелік парламентських комітетів. Представник підгрупи Володимир Філенко повідомив журналістам, що підгрупа вирішила "взяти за основу" перелік комітетів, які існували в парламенті третього скликання.

Ще один представник цієї підгрупи Юрій Ключковський повідомив, що підгрупа рекомендує оповістити склад парламентських фракцій у перший день роботи нової Верховної Ради - 14 травня.

За його словами, підгрупа у четвер вирішить питання про парламентські комітети. У четвер також планується розглянути "алгоритм розподілу посад між фракціями, якщо не буде сформована парламентська більшість".

Відповідаючи на питання журналістів, Ключковський зазначив, що підгрупа не обговорювала можливі кандидатури до складу керівництва парламенту, оскільки, з його слів, "це рішення приймається на іншому рівні". При цьому голова депутатської групи Адам Мартинюк підкреслив, що група "займається не персоналіями, а процесуальними нормами".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування