Медведчук посадить 40 депутатів на 34 стільця

Четвер, 25 квітня 2002, 11:00
Фракція Соціал-демократичної партії України (об'єднаної) буде нараховувати приблизно 40 депутатів, вважає лідер СДПУ(О) Віктор Медведчук.

На сьогоднішній день фракція нараховує вже більше 30 депутатів, заявив Медведчук в інтерв'ю газеті "День", опублікованому у четвер.

"Ми ведемо переговори з мажоритарщиками про входження їх у фракцію об'єднаних соціал-демократів. Конкретні цифри з'являться ближче до початку роботи сесії", - відзначив він.

Відповідаючи на питання про те, чи можна спроектувати на майбутнє розклад сил у парламенті вибори керівництва робочої групи з підготовки до першої сесії, у складі якої не виявилося соціал-демократів і представників Блоку Юлії Тимошенко, Медведчук підкреслив: "Я хочу вірити у те, що так не трапиться, коли буде обиратися керівництво парламенту, керівники комітетів. А те, що трапилося при обранні керівників підготовчої групи, я вважаю абсолютно нормальним, тим більше, що існували певні домовленості, які були досягнуті ще на нараді у Плюща, де зустрічалися лідери шести політичних сил, які пройшли у парламент".

"Домовленості відносно керівництва сформувалися вже під час роботи підготовчої групи. Я би не робив з цього ніякої трагедії - є керівництво, воно працює і готує першу сесію ВР", - відзначив він.

Лідер СДПУ(О) підкреслив, що переговори відносно створення парламентської більшості йдуть постійно. Він висловив думку, що "коаліції депутатських груп і фракцій все-таки прийдуть до якоїсь згоди, загального знаменника до 14-15 травня як мінімум для вирішення організаційних питань". "На жаль, реальних перспектив для створення постійно діючої парламентської більшості поки що немає", - сказав Медведчук.

Відповідаючи на питання про те, чи повинен бути Кабінет Міністрів і посада прем'єра елементом домовленостей зі створення парламентської більшості, він сказав: "Ні. Я думаю, що цього робити на даному етапі не потрібно. Є Кабінет Міністрів, є прем'єр-міністр. Зміни в уряді безперечно будуть, тому що деякі представники уряду підуть працювати у парламент, і їх міністерські портфелі можуть бути предметом домовленостей. Але мені здається, що і у Верховній Раді досить крісел, які підлягають розподілу для того, щоб почати нормальний конструктивний законотворчий процес".

Нагадаємо, що у середу координатор депутатської підгрупи, яка займається забезпеченням умов діяльності парламенту, Валерій Коновалюк повідомив журналістам, що блоки і партії попросили зареєструвати у залі наступну кількість місць: блок "За єдину Україну!" - 186, блок "Наша Україна" - 125, Компартія - 66, СДПУ(О) - 34, Блок Юлії Тимошенко - 27 і Соцпартія - 24.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

11:27
фотоМіністр освіти розповів про НУШ, експерименти з вишами і відмову від ступеня – інтерв’ю
11:18
АРМА просить Раду та РНБО розв'язати проблему Сахалінського родовища
11:04
Курс валют на 29 березня: офіційна гривня зміцнилась до євро
10:58
У Києві чоловік заради помсти колишній вбив її цуценя: поліція оголосила про підозру
10:57
Виробництво напівпровідників у Південній Кореї зросло найбільше з 2009 року
10:56
Сирський: Якщо росіяни знову рушать на Харків, він стане для них фатальним містом
10:56
Футзальний клуб знявся з чемпіонату України через перехід гравців у стан повної бойової готовності
10:50
Завершення опалювального сезону до кінця тижня заощадило б пів мільярда кубометрів газу - Чернишов
10:35
Франківщина, Черкащина, Київщина й Вінниччина: в ОВА розповіли про наслідки атаки
10:32
Молдова не підтверджує дані про проліт ракет своєю територією під час удару РФ по Україні
Усі новини...