Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У фракції Тимошенко поки два зайвих стільця

Четвер, 25 квітня 2002, 13:25
Фракція "Блок Юлії Тимошенко" може мати 27 народних депутатів, повідомив у інтерв'ю журналістам один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

Зокрема, Турчинов повідомив, що блок прийняв рішення назвати свою фракцію у парламенті "Блок Юлії Тимошенко". Він зазначив, що 25 депутатів вже написали заяви щодо вступу до фракції, але він сподівається що до неї увійдуть 27 парламентаріїв, оскільки ще декілька депутатів виявили бажання вступити до фракції.

Як відомо, за списком блоку до парламенту пройшли 22 депутати. Також від блоку по мажоритарних округах до ВР пройшли Володимир Нечипорук та Андрій Шкіль.

Також Турчинов повідомив, що Блок Юлії Тимошенко продовжує консультації з блоком "Наша Україна" і Соцпартією про створення парламентської більшості.

Разом з тим, відзначив він, "Наша Україна" поки не заявила остаточно про те, з якою політичною силою буде формувати більшість. Депутат при цьому висловив думку, що "реальний склад" більшості буде оформлений після відкриття першої сесії. БЮТ, також відмітив Турчинов, вважає за необхідне голосувати за обрання керівництва парламенту а відкритому режимі, а не бюлетенями.

Він також заявив про попередню готовність БЮТ підтримати кандидатуру спікера, яку буде висувати "Наша Україна". Разом з тим, він зазначив, що остаточне рішення цього блоку про підтримку тієї або іншої кандидатури на цей пост залежить від конфігурації більшості.

Як повідомлялося, представники майбутніх фракцій попросили зарезервувати наступну кількість місць: блок "За єдину Україну!" - 186, блок "Наша Україна" - 125, Компартія - 66, СДПУ(О) - 34, Блок Юлії Тимошенко - 27 і Соцпартія - 24, у загальній складності виходить - 462 місця.

У парламенті України 450 депутатських мандатів. На виборах перемогли 6 партій і блоків, які зможуть створити свої фракції.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування