Радіо "Континент" позбавили ліцензії через Гонгадзе - "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг"

Четвер, 25 квітня 2002, 13:54
Майже всі засоби масової інформації в Україні знаходяться в руках олігархів, котрі поділили економічну й політичну владу в Україні й одночасно конкурують між собою, вважає німецький часопис "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг", який у середу надрукував статтю про проблеми про ситуацію навколо українських мас-медіа, зокрема радіо "Континент".

Німецький часопис вважає, що проблеми, які виникли навколо київського радіо "Континент", мають політичне підґрунтя. Хоч і не безпосередньо, наголошує автор публікації, радіоканал має відношення до випадку з журналістом Георгієм Гонгадзе. На час президентських виборів у листопаді 99-го року, нагадує "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг", Гонгадзе очолював інформаційну службу радіоканалу. В передачах він не приховував свого негативного ставлення до Кучми.

"Радіо Континент" до моменту позбавлення ліцензії наприкінці минулого року охоплювало 23 відсотки київських слухачів. А це означає, наводить часопис слова генерального директора "Континенту" Сергія Шолоха, що радіо не мало проблем із рекламою. Слухачеві подобалася гарна музика, зокрема джазова, плюс якісні, а головне – правдиві новини, частина яких базувалася на програмах західних радіоголосів, в тому числі "Німецької хвилі".

Однак, такі радіоканали як "Континент" або газети на зразок "Дзеркала Тижня", що претендують на чесність інформації й знання підґрунтя подій, пише німецький часопис, для України є свого роду стороннім предметом. Німецька газета, розповідаючи про окремі перипетії конфлікту з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення й позбавлення нею ліцензії "Континенту" на мовлення, а також про рішення київського суду, що позбавлення ліцензії було незаконним, підкреслює, що Сергій Шолох не може добитися правди. Він задоволений бодай тим, що радіо "Онікс" дозволяє "Континенту" паралельно вести свої передачі, що їх чути в окремих районах Києва. Нагадаємо, що радіо "Онікс" дістало частоту "Континенту" після позбавлення останнього ліцензії.

"В Україні нема проблем із свободою слова, є проблеми зі свободою засобів масової інформації", - цитує слова Шолоха "Франкфуртер Альгемайне Цайтунг".

Радіо Свобода

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування