Адвокати Фельдмана подали апеляцію у прокуратуру

Четвер, 25 квітня 2002, 15:25
Адвокат колишнього віце-президента банка "Слов'янський" Бориса Фельдмана Андрій Федур оскаржив рішення Артемівського місцевого суду Луганська, що засудив його підзахисного до 9 років позбавлення волі.

Як повідомив Федур у четвер в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", апеляція на це рішення суду подана в апеляційний суд Луганської області. У ній адвокати вказують, що "вважають рішення місцевого суду незаконним", а також заявляють, що "справа банка "Слов'янський" підлягає закриттю".

За словами адвоката, йому так і не вдалося отримати в Артемівському суді матеріали справи для підготовки апеляції. "Суддя офіційно відмовив мені в отриманні матеріалів, а закон дає мені лише 15 днів для підготовки апеляції, і я вимушений був написати її, не маючи на руках матеріалів справи", - відзначив Федур.

У зв'язку з тим, що судді не надали матеріали справи адвокатам, повідомив Федур, подана також заява у прокуратуру Луганської області про порушення права на захист.

Адвокат особливо підкреслив, що "оскільки подана апеляція, вирок Артемівського місцевого суду не набрав чинності, і Фельдман не може вважатися винним у здійсненні злочину".

Як повідомлялося, 19 квітня нинішнього року Артемівський суд Луганська засудив Фельдмана до 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна, без права займати керівні посади. Зокрема, Фельдман визнаний винним тільки у двох епізодах карної справи - у розкраданні грошових коштів на суму 7,4 млн. грн. і в ухилянні від сплати податків на суму більше 1 млн. грн.

Карна справа проти посадових осіб банка "Слов'янський" (всього 7 чоловік) була порушена слідчим управлінням податкової міліції ДПАУ у січні 2000 року. Їм пред'явлені обвинувачення у крадіжках майна в особливо великих розмірах на загальну суму 11 млн. грн., зловживанні службовим становищем, яке привело до збитку майна на суму 335 млн. грн., ухилянні від сплати податків на суму більш ніж 5 млн. грн., службових фальсифікаціях.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News