У Черкасах знову змінився мер

Четвер, 25 квітня 2002, 15:33
24 квітня суддя Соснівського місцевого суду Черкас Володимир Кузьменко відхилив скаргу екс-мера Черкас Володимира Олійника на рішення Черкаської обласної виборчої комісії від 13 квітня щодо визнання Анатолія Волошина новообраним міським головою.

В ухвалі суду зазначається, що всі процедурні питання з боку Черкаської обласної виборчої комісії були витримані, а порушень, які б могли суттєво вплинути на результати березневого голосування суд не знайшов. Рішення суду остаточне і оскарженню не підлягає.

Таким чином Соснівський райсуд визнав Волошина легітимним мером Черкас, що намагався оспорити його політичний опонент Олійник. Головним козирем екс-мера на цьому процесі було те, що одним із своїх останніх рішень перед саморозпуском Черкаська міська територіальна виборча комісія скасувала реєстрацію Волошина кандидатом на посаду міського голови Черкас. Відтак, на думку Олійника, обласна виборча комісія не мала права оголошувати переможцем виборів нелегітимного кандидата, адже рішення тервиборчкому так і не було оскаржено, тому залишається чинним.

Незважаючи на те, що вердикт суду остаточний і оскарженню не підлягає, екс-мер не збирається "опускати руки". Після винесення судового рішення він заявив журналістам, що збирається повернутися до питання легітимності мера Волошина у Верховному Суді України.

12 квітня, ігноруючи рішення Соснівського районного суду, який зобов'язав членів комісії до 17.00 12 квітня оголосити результати виборів міського голови, тервиборчком повторно визнав вибори мера Черкас недійсними, за грубі порушення виборчого законодавства постфактум скасував реєстрацію Волошина кандидатом на посаду міського голови Черкас і оголосив про саморозпуск. Вже наступного дня Черкаська обласна виборча комісія на підставі рішення Соснівського райсуду приступила до обов'язків міської територіальної виборчої комісії й прийняла рішення, яким визнала Волошина новообраним мером Черкас.

UNIAN

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...