"Оболонь" скупили законно

Четвер, 25 квітня 2002, 17:35
Інвестиційна компанія "Керамет Інвест", яка викупляє акції ЗАТ "Оболонь", не бачить основ для обвинувачень у невідповідності її дій антимонопольному законодавству України.

Про це заявила в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" генеральний директор компанії Наталія Ємченко. "Перш ніж викупити акції, в сумі перевищуючі 25% статутного фонду ЗАТ "Оболонь", ми звернемося за дозволом в Антимонопольний комітет, як того і вимагає закон", - сказала вона.

Ємченко висловила здивування тим, що у своєму інтерв'ю начальник юридичного відділу ЗАТ "Оболонь" Андрій Вітченко посилається на певний договір між ЗАТ "Сармат" і "Керамет Інвестом". "Хотілося б дізнатися, яким законним шляхом юрист "Оболоні" міг отримати примірник договору між двома юридичними особами", - сказала вона.

Раніше начальник юридичного відділу ЗАТ "Оболонь" Вітченко заявив про незаконність придбання акцій "Оболоні" інвесткомпанією "Керамет Інвест". При цьому він посилався на договір між "Керамет Інвестом" і "Сарматом", згідно з яким ніби інвестиційна компанія збирається придбати 41% акцій "Оболоні".

Крім того, зі слів Вітченка, продаж акцій поза ЗАТ заборонений статутом підприємства. Закон "Про господарські товариства", нагадала Ємченко, дозволяє акціонерам вільно розпоряджатися своїми акціями. "Ті, хто продав свої акції, керувалися саме законом, а не документами, йому що суперечать", - відзначила вона.

"Подібні заяви, посилання на неіснуючі рішення судів розповсюджуються тільки з метою ввести в оману акціонерів "Оболоні", які збираються продати і продають акції свого підприємства", - сказала керівник "Керамет Інвеста".

ЗАТ "Оболонь" на початку квітня публічно звинуватило ЗАТ "Сармат" у незаконній, на їх думку, купівлі понад 10% акцій пивзаводу.

Пивзавод "Оболонь" створений у 1980 році, у 1992-му приватизований і перетворений у ЗАТ. Членам трудового колективу (приблизно 1200 чол.) донедавна належало 99,65% акцій. Точний розподіл акцій на сьогоднішній момент невідомий. На заводі працюють 2200 чол. Розмір статутного фонду ЗАТ "Оболонь" не розголошує. За даними агентства, він становить 32512,7 тис. грн. Відповідно до заяви керівництва підприємства, акції скупаються по ціні 500-1000 грн. при номіналі 100 грн.

ЗАТ "Оболонь" також володіє контрольними пакетами акцій невеликих пивзаводів Севастопольського пивобезалкогольного комбінату (75,25%), Ахтирського броварні - 75,5% і ЗАТ "Бершадський пивокомбинат" (63,72%).

ЗАТ "Сармат" є головним підприємством так званої Донецької пивної групи. У неї також входить АТ "Пивобезалкогольний комбінат "Дніпро" (Дніпропетровськ), ЗАТ "Луганський пивзавод", ЗАТ "Фірма "Полтавпиво", АТ "Київський пивзавод №1" і АТВТ "Пивобезалкогольний комбінат "Крим" (Сімферополь).

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
21:40
Фонд підтримки енергетики України зібрав близько 410 мільйонів євро – Шмигаль
21:35
Підозра на пів мільярда: чому детективи НАБУ прийшли до аграрного міністра Сольського. Деталі справи
21:31
Лідер республіканців закликав Сенат підтримати пакет із допомогою Україні
21:15
ПриватБанк відстояв право власності на один з найбільших ТЦ у Дніпрі: намагались відсудити ексвласники
21:10
В Україні реорганізують ще два університети
20:57
баскетбол"Київ-Баскет" повторно переграв "Черкаські Мавпи" та став бронзовим призером Суперліги
20:43
Енергорегулятор виявив схему продажу електрики бізнесу за цінами для населення
20:41
В Україні створять мережу "Стартап-школа – інкубатор-акселератор": що це означає
20:41
Понад 400 млн євро виділяє Данія на відбудову та енергетику України
20:34
відеоЗеленський обговорив з Сирським посилення фронту на Донеччині
Усі новини...