Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львів залишився без радіо і телебачення

Четвер, 25 квітня 2002, 17:53
ТОВ "Львівобленерго" зупинило подачу електроенергії Львівському обласному радіотелепередавальному центру (ОРТПЦ), внаслідок чого в обласному центрі і сусідніх населених пунктах припинилася трансляція всіх національних і місцевих телеканалів, а також радіостанцій FM-діапазону.

Як заявив у четвер на прес-конференції директор з маркетингу "Львівобленерго" Андрій Скрипник, про відключення електроживлення представники обленерго попереджали керівництво ОРТПЦ з початку поточного місяця.

У 11.00 в четвер представник обленерго з'явився на ОРТПЦ, щоб відключити живлення від підстанції "Львівобленерго", розташованої на території центра, однак керівництво не допустило його до підстанції, тому відключення було зроблено з іншої підстанції. Саме внаслідок цього постраждали практично всі електронні медіа, які віщають на Львів.

Зараз на FM-частоті у Львові можна почути тільки радіо "Авто-FM".

До таких радикальних заходів керівництво енергетичної компанії звернулося внаслідок того, сумарний процент оплати за електроенергію зі сторони "Львівобенерго" до Єнергоринку становлять 54%, а керівництво Єнергоринку і Кабінет міністрів вимагають стопроцентної оплати за надану електрику, чого можна досягнути тільки шляхом погашення старих боргів користувачів.

Борг за минулі роки ОРТПЦ складає більше 2,5 млн. грн.

За словами Скрипника, керівництво центра не виконує взятих на себе у минулому році зобов'язань з його реструктуризації.

За його словами, загальний борг користувачів перед "Львівобленерго" становить 92 млн. грн., причому половину цієї суми - борг "Львівводоканалу".

На питання журналістів про юридичні наслідки такого кроку стосовно ОРТПЦ перший заступник глави правління Львівоблеенерго Олексій Андрощук заявив, що його компанія не має ніяких юридичних зобов'язань перед телеканалами і радіостанціями, оскільки ці компанії пов'язані договорами не з обленерго, а з ОРТПЦ, яка вже має договір з Львівобленерго. Тому всі претензії електорних ЗМІ можуть бути направлені тільки до центру.

У той же час директор львівського ОРТПЦ Вадим Палкін в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив, що його організація акуратно проводить поточну оплату за використану електроенергію, а що стосується старих боргів, то, за його словами, у договорі про реструктуризацію є пункт про те, що ОРТПЦ оплачує цю заборгованість після того, як її боржники перерахують гроші. Поки цього не відбувається, відзначив Палкін.

Він також зазначив, що пропонував керівництву "Львівводоканалу" шляху вирішення проблеми, однак це не привело ні до чого. Поки він не може сказати, скільки буде продовжуватися це відключення і коли жителі Львова й області зможуть дивитися українські телеканали і слухати радіо.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування