ГРАЧ ЗНОВУ НЕ ДЕПУТАТ

Четвер, 25 квітня 2002, 19:35
Увечері четверга місцевий суд Центрального району Сімферополя, частково задовольнивши скаргу Тетяни Красикової, визнав незаконними рішення окружкому №25 і Виборчої комісії Криму про визнання Леоніда Грача переможцем на виборах депутатів ВР АРК по сімферопольському округу №25 і видачі йому посвідчення депутата.

Таке рішення прийняте на тій основі, що, на момент виборів 31 березня, Грач, за рішенням того ж суду знятий з реєстрації, не був кандидатом у депутати, і його прізвище у виборчих бюлетенях було включене незаконно.

Суд зобов'язав Виборчком Криму відмінити рішення про визнання Грача переможцем на виборах і анулювати його депутатське посвідчення. У випадку, якщо Виборчком не зможе ухвалити колегіальне рішення, суд зобов'язав ці дії зробити голові Виборчкому Івану Полякову.

Виборчком також зобов'язаний призначити дату повторних виборів у цьому окрузі. Рішення суду прийняте з формулюванням - "прийняти до негайного виконання". Згідно зі ст. 218 ГПК України, ця норма вимагає негайного виконання присуду, не чекаючи вступу його у силу. У силу рішення суду вступає після апеляційного оскарження, на що Грачу даний 1 місяць.

Голова Виборчкому Іван Поляков, який був присутнім при оголошенні рішення суду, відмовився відповідати журналістам на питання, яким чином він буде анулювати видане ним Грачу посвідчення депутата. Він також на зміг відповісти на питання, коли відбудеться засідання комісії, яка повинна виконати дане рішення суду.

Українська правда, Крим

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування