Грач мандата не віддасть

П'ятниця, 26 квітня 2002, 11:46
Кримський спікер Леонід Грач заявляє, що рішення Центрального районного суду Сімферополя про позбавлення його депутатського мандата є антизаконним.

Як повідомлялося, у четвер місцевий суд Центрального району Сімферополя визнав незаконним рішення окружної виборчої комісії №25 від 19 квітня про визнання Грача, який переміг на виборах в окрузі №35, у зв'язку з порушеннями вимог закону про вибори парламенту автономії.

Крім того, суд визнав недійсним постанову виборчої комісії Криму від 19 квітня про реєстрацію Грача депутатом парламенту автономії і видачі йому постійного посвідчення і зобов'язав кримську виборчу комісію анулювати це посвідчення, допустивши, що у разі відсутності кворуму у виборчкомі посвідчення може бути анульовано головою виборчої комісії.

"Правової бази вчорашнього рішення, прийнятого місцевим судом Центрального району, немає ніякої", - заявив Грач у п'ятницю в інтерв'ю журналістам в Сімферополі, зазначивши, що рішення цього суду від 25 лютого про скасування його реєстрації кандидатом у депутати кримського парламенту, що склало основу для прийняття рішення у четвер, відмінено Верховним судом України 19 квітня.

Грач заявив, що збирається вирішувати цю проблему тільки правовими методами. За його словами, він вже подав апеляцію в Апеляційний суд Криму через місцевий суд Центрального району Сімферополя, підкресливши, що і "у політичному плані" буде діяти у рамках закону.

Крім того, лідер кримських комуністів зазначив, що здивований рішенням місцевого суду, що наказав голові виборчкому Криму особисто анулювати його депутатське посвідчення, додавши також, що, незважаючи на рішення місцевого суду, обов'язково візьме участь у першій сесії парламенту автономії 29 квітня.

"Мене ніхто не позбавляв депутатського мандата, і не позбавить, оскільки те, що записано у рішенні місцевого суду, - воно навіть не сміх і не сльози викликає, а дуже велику гіркоту", - заявив Грач.

Він також зазначив, що його фракція, що нараховує вже 40 чоловік, обов'язково візьме участь у засіданні. "Інша справа, як буде голосувати фракція", - сказав він.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування