Суркіс не пройшов у виконком УЄФА

П'ятниця, 26 квітня 2002, 11:53
Президент ФФУ Григорій Суркіс на Конгресі УЄФА не був обраний до виконкому цієї організації на наступні два роки. Єдиним представником колишнього СРСР у Виконкомі традиційно є Росія, яку представлятиме голова РФС В‘ячеслав Колосков.

Не допомогли українській стороні ні приїзди в минулому році в Україну президентів УЄФА Юханссона, ні президента ФІФА Блаттера. Не зіграв одну з ключових ролей і урок футболу у школах, який так розхвалювали керівники європейського та світового спорту номер один на планеті.

Проте своїм рішенням УЄФА зайвий раз cпустили на землю Суркіса та український футбол, давши чітко зрозуміти, що поки Україну там ніхто бачити не хоче. В голосуванні президент ФФУ Григорій Суркіс набрав 17 голосів, а прохідний бал був 26. До Виконкому ж пройшли наступні представники своїх країн: Мішель Платіні (Франція), Еггерт Магнуссон (Ісландія), Анрі Ремер (Люксембург), Джанджорджіо Шпісс (Швейцарія) та В‘ячеслав Колосков (Россия) – вони були обранні голосуванням, а Сенешу Ерзіку (Туреччина), Пер Равну Омдалу (Норвегія), Анхелю Марі Вілляру (Іспанія), Джеффрі Томпсону (Англія) були подовженні терміни присутності у Виконкомі.

Але окрім неприємних для українського футболу моментів був і більш приємний. А саме головний тренер київського "Динамо" Валерій Лобановський був нагороджений Конгресом УЄФА Рубіновим орденом "За заслуги". Наставник чемпіонів України з поважних причин не був присутній на нагородженні, і отримає орден, коли зможе зустрітися з представниками УЄФА.

Також нагороди отримали головний тренер збірної Грузії Олександр Чивадзе (Рубіновий орден) і знаменитий німецький футбольний діяч Франц Беккенбауер (Алмазний орден).

За інформацією сайтів ФК "Динамо"& UEFA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування