У перший день на роботу депутати можуть приходити з 8 ранку

П'ятниця, 26 квітня 2002, 14:03
Підготовча депутатська група на засіданні в п'ятницю затвердила процедуру відкриття першої сесії Верховної Ради 4-го скликання.

Відповідно до рішення, з 8.00 до 10.00 14 травня новообрані депутати реєструються біля столів реєстрації у відповідності зі списком зареєстрованих Центрвиборчкомом парламентаріїв. Їм вручається текст присяги.

Після цього депутати збираються в сесійному залі і розміщуються на місцях, попередньо визначених депутатською робочою групою.

О 10.00 голова парламенту 3-го скликання Іван Плющ вітає новообраних народних депутатів, дякує парламенту 3-го скликання і запрошує найстаршого за віком депутата на трибуну для оголошення тексту присяги (в цьому, як і попередньому скликанні - Ярослава Стецько, яка народилася 14 травня 1920 року).

Після цього спікер запрошує депутатів скріпити присягу своїми підписами. Потім новообрані парламентарії ставлять підписи у відомості реєстрації і отримують персональні картки для голосування.

О 12.00 Плющ з місця головуючого повідомляє про кількість зареєстрованих ЦВК депутатів, про кількість депутатів, які прийняли присягу, а також фіксує момент припинення повноважень парламенту 3-го скликання. Він також повідомляє депутатам 3-го скликання про привласнення їм першого рангу держслужбовця і запрошує найстаршого за віком депутата до відкриття першої сесії.

Після цього засідання веде голова підготовчої депутатської групи до обрання тимчасової президії сесії.

Він надає слово одному з членів групи для внесення пропозицій про формування рахункової комісії і для внесення пропозицій про склад тимчасової президії.

До обрання керівництва парламенту всі пленарні засідання веде тимчасова
президія. Підготовча депутатська група рекомендує членам тимчасової президії вести пленарне засідання "в алфавітному порядку".

Члени тимчасової президії до обрання спікера підписують всі прийняті до цього моменту акти.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування