Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грач три місяці пересидить у парламенті

П'ятниця, 26 квітня 2002, 15:21
Леонід Грач назвав "політичним замовленням" рішення місцевого суду Центрального району Сімферополя від 25 квітня про позбавлення його мандату депутата Верховної Ради Криму. Про це він заявив у п'ятницю в інтерв'ю журналістам.

За словами Грача, "це ахінея - правова і політична". Відповідальність за скоєне Грач, за його словами, покладає на Київ, в тому числі й за ті дії "негативного порядку", які, на його думку, можуть відбутися.

Грач не виключає, що 29 квітня, в день проведення першої сесії Кримського парламенту, його можуть не допустити до участі в пленарному засіданні.

"Якщо будуть наполягати на повторних виборах, - сказав він, - піду на 3 місяці до українського парламенту. Обов`язково - у Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією".

Як підкреслив Грач, якщо через 3 місяці "доля змусить" його балотуватися (до ВР Криму), то він знову стане депутатом ВР Криму.

25 квітня місцевий суд Центрального району Сімферополя визнав незаконним і скасував рішення окружної виборчої комісії №25 по виборах депутатів ВР Криму від 19 квітня цього року про визнання депутатом ВР Криму Леоніда Грача. Також суд визнав незаконним і скасував постанову Виборчої комісії АРК від 19 квітня про реєстрацію Грача депутатом ВР Криму.

Суд зобов'язав Виборчу комісію Криму визнати недійсними вибори по округу №25 у зв'язку з порушенням вимог окремих частин Закону України "Про вибори депутатів ВР АРК". Суд визнав незаконними дії Виборчої комісії Криму щодо видачі посвідчення Грачу і зобов'язав Виборчком анулювати видане Грачу посвідчення депутата кримського парламенту.

Згідно з рішенням суду, якщо Виборча комісія не в змозі буде зібратися на засідання через відсутність кворуму, то анулювати посвідчення зобов'язаний голова Виборчої комісії Криму Іван Поляков. Суд зобов'язав виборчу комісію ухвалити рішення про проведення повторних виборів у виборчому окрузі №25.

UNIAN

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування